Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, realizovali su operativnu akciju kodnog naziva „Kameleon“ koja je realizovana u cilju rasvijetljavanja krivičnog djela „Razbojništvo“ koje se dogodilo 25.11.2023. godine oko 17,30 časova u Banjaluci, kojom prilikom je nepoznati izvršilac uz prijatnju pištoljem otuđilo novac u iznosu od 700 KM i kutiju medikamenata.

Preduzimanjem niza operativnih mjera i radnji policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti lice V.J. iz Prijedora, koje je lišeno slobode, a na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjaluci, uz prethodnu saglasnot dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen je pretres kuće i drugih prostorija u Banjaluka, koje je navedeno lice koristilo, kojom prilikom je pronađen i oduzet startni pištolj, koji je korišten prilikom izvršenja krivičnog djela, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Lice V.J. će danas nakon završene kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

PU Banja Luka