Prva grupa demobilisanih boraca iz Prijedora otputovala je jutros na banjsko-klimatsko liječenje i rehabilitaciju u Banju “Mlječanicu”, gdje će boraviti deset dana. Stevo Bilbija iz Ljubije, rekao je da će mu banja dobro doći, s obzirom na povrede iz rata.

“Ja sam borac prve kategorije, a imao sam tešku povredu u ratu gdje mi je oštećena kičma. Hvala bogu da sam ostao živ i pokretan. Zahvaljujući prijedorskoj Boračkoj organizaciji, odlazim u banju i to će mi veoma koristiti”, rekao je Bilbija.

Demobilisani borci ne snose nikakve troškove, a odabrani su na prijedlog svojih mjesnih boračkih organizacija, uz uslov da u protekle četiri godine nisu išli u banje preko Boračke organizacije.

“Petu godinu zaredom, sredstvima iz budžeta Grada Prijedora obezbijeđen je odlazak boraca na banjsko-klimatsku rehabilitaciju. I ove godine iz budžeta Grada izdvojeno je 50.000 KM za tu namjenu. Preko Boračke organizacije uputićemo 58 demobilisanih boraca u Banju ‘Mlječanicu’ i 13 u Banju ‘Teslić’”, izjavio je predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora Vojislav Kondić.

On je izrazio zahvalnost Gradskoj upravi i gradonačelniku Prijedora koji su, kako je rekao, imali osjećaja da i ove godine izdvoje sredstva za banjsko-klimatsku rehabilitaciju demobilisanih boraca. Druga i treća grupa ići će u “Mlječanicu” početkom septembra, dok će u avgustu jedna grupa biti upućena na banjsku rehabilitaciju u Banju “Vrućicu” u Teslić. Banjsko-klimatskim liječenjem ove godine biće obuhvaćen 71 demobilisani borac, ističu iz Boračke organizacije Prijedor.

kozarski.com