U velikoj policijskoj akciji u Prijedoru uhapšeno više od 10 osoba, a među njima je i dobro poznato ime prijedorskog kriminalnog miljea Vanja Vuković, saznaje ATV.

U akciji je zaplijenjena veća količina marihuane, ali i sofiticirana laboratorija za njen vještački uzgoj, koju su istražioci pronašli tokom pretresa imanja u Kozaruši kod Prijedora.

Vanja Vuković je istražnim organima poznat kao višestruki prestupnik koji je već osuđivan zbog trgovine narkoticima. Prema operativnim podacima policije on važi za člana kriminalne grupe Dalibora Railića zvanog Dugi kome je u toku suđenje po optužnici za ubistvo načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića, organizovani kriminal i trgovinu drogom.

Vuković je u februaru ove godine hapšen zbog ometanja rada pravosuđa, odnosno zbog prijetnji svjedoku u postupku protiv Railića. Njih dvojica zajedno su optuženi da su u junu 2018. noževima izranjavali Mihajla Stupara zvanog Šmit jer ih je navodno ”drukao” policiji, ali su u sudskom postupku oslobođeni krivice.

Tome je doprinijela i činjenica da Stupar nije mogao da svjedoči protiv njih budući da je u martu 2021. godine brutalno ubijen u prijedorskom naselju Raškovac. Za zločin je optužen Marko Momić, koji takođe važi za člana Railićeve kriminalne grupe.

Inače, Vuković je u decembru 2018. godine pravosnažno osuđen na pet godina zatvora zbog šverca oko kilograma heroina. Droga je pronađena u filteru za vazduh u automobilu ”pasat”. Prethodno je odležao dvije i po godine zatvora jer je 2006. godine minirao automobil načelnika tadašnjeg Sektora za suzbijanje narkotika CJB Banjaluka Gorana Mikanovića iz Prijedora.

atvbl.rs