U Prijedoru je u utorak uveče zvanično otvoren jubilarni 50. Memorijal “Dr Mladen Stojanović” koji već sedamnaest godina ima status ITF Futures turnira.

Predsjednik Tenis kluba “Dr Mladen Stojanović” Goran Nović izjavio je novinarima da je ove godine učešće na turniru uzeli preko 100 takmičara iz 24 zemlje svijeta.

“Ovo je jedna od najvažnijih i najljepših manifestacija i ne samo sportska u našem gradu i to u vrijeme kad ovaj grad slavi svoj praznik”, rekao je Nović.

On je dodao da je ovo turnir prvog profesionanog nivoa na kojem učestvuju igrači koji se bore za 15 ATP bodova što nije zanemarivo za ovu klasu igrača , a to su buduće teniske zvijezde.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i NVO Aleksandar Milješić je izjavio da je ovaj klub slavi jedan ogroman jubilej kakav je 90 godina postojanja.

“Ovaj klub proslavlja i 110 godina igranja tenisa u gradu Prijedoru i to je zaista jedan respektabilan podatak kojim se ne može podičiti bilo ko u Evropi i svijetu, a kamoli u Republici Srpskoj i BiH”, rekao je Milješić.

On je dodao da 50 godina ovog turnira nešto što definitivno obilježava grad Prijedor pogotovo kada se uzme u obzir da u Republici Srpskoj postoje samo dva ovakva turnira.

“Naš turnir ima posebnu snagu jer ovo je memorijalni turnir dr Mladena Stojnovića i ovo je definitivno brend našeg grada i grad daje punu podršku ovom turniru”, rekao je Milješić.

Prema kalendaru turnira, od 13-14. maja održani su kvalifikacioni mečevi, nakon čega je svečanim otvaranjem označen početak glavnog turnira, na kojem će učestvovati teniseri iz preko 25 zemalja.

Finale dubla predviđeno je za 18. maj, a finale u singlu 19. maja.

Teniseri će se boriti za nagradni fond od 15.000 dolara, a pobjednik pored novčane nagrade od 2.100 dolara osvaja i 15 bodova na zvaničnoj ATP listi, a finalisti 8 bodova.

Organizator ovogodišnjeg turnira je Teniski klub “Dr Mladen Stojanović” Prijedor, a pokrovitelji grad Prijedor i Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske uz podršku brojnih sponzora.

prijedorgrad.org