Grupa vrlo neobičnog imena „Rock k’o fol” za veoma kratko vrijeme postala je veoma tražena prvo u Americi, a onda su se kao virus proširili i do Njemačke. Ovog ljeta „pokorili su Bosnu i Hercegovinu”.

Oni su u prepunoj „Slozi“ napravili „lom“ i noć za pamćenje.

– Pa, da mnogi kada nas vide misle da smo baš žestoki momci, a mi smo tako fini, sa dušom velikom do neba i muzikom koja nam ne da da budemo žestoki momci – rekao nam je Dinko Salihbašić frontmen benda.

Osim njega bend bend sačinjavaju Almir Crnović, te simpatični i neobični dalmatinac iz Splita Elvis Katić.

Naime, trojica prijatelja ovaj bend osnovali su 2009.godine, a tada su Almir i Elvis živjeli u SAD-u ,a Dinko u BiH i povremeno u Njemačkoj, a kako kažu svirke su vježbali preko Skypea.

– I ja sam sada već duži period Amerikanac,a za sve je kriva ljubav i jedna divna žena – kroz smijeh nam je rekao Dinko.

Naziv benda nastao je tako što su na žurkama svirali pored rocka i druge žanrove, pa čak i poneku sevdalinku.

Spličanin Elvis istakao je da se super slažu i da su kao jedna velika porodica.

– Ma, pitajte njih kako im je sa mnom. Ma, šalim se, mi smo svi veliki prijatelji, kao porodica. Fenomenalno zajedno fukcionišemo, i uvijek nam je kada smo zajedno jako dobro,a to se osjeti i na svakom našem nastupu. Jednostavno publika osjeti da smo veliki prijatelji, pa se ta naša pozitiva prenosi i na njih – kazao je on.

Kako da jedan Dalmatinac svika rock folk, i to da li voli da sluša sugrađanku Severinu, Elvis je kazao:

– Za mene muzika nema granica, a sevdalinka je zaštitni znak BiH, a opet što se tiče Severine, odlična je glumica , gledao sam sve njene filmove (smijeh).

– Zaista je nevjerovatno kako ljudi koji dolaze na naše koncerte ili gledaju nas na Youtube više pažnje posvete obradama nekih narodnih pjesama koje smo snimili, već repotoar koji je čisti rock. Ali, mi sam tim nemamo nikakvih problema, već je samo potvrda da smo napravili odličnu stvar i da zaista dobro radimo -rekao nam je Dinko.

Treba napomenuti da je Salihbašić svirao u bendovima koji su pratili na nastupima Lepu Brenu, Čolu i mnoga i druga poznata imena regiona.

Express Magazin