Na prigodnoj svečanosti u Visokoj medicinskoj školi danas je uručeno 111 diploma studentima prvog ciklusa studija sa pet smjerova koje ova obrazovna ustanova nudi.

Po riječima diplomaca, ponosni su na svoj dosadašnji rad i neće tu stati.

Mnogi od njih imaju u planu nastavak školovanja.

“Preponosna sam što sam završila fakultet. Nije bilo teško, jer su nam profesori uvijek izlazili u susret. Velika je čast da smo imali priliku sarađivati sa takvim profesorima i doktorima. Što se tiče mojih budućih planova, nadam se da ću upisati master studije”, rekla je Hana Subašić, diplomirani student smjera zdravstvene njege.

Diplome su uručene devetoj generaciji studenata sa 240 ECTS bodova i četrnaestoj generaciji sa 180 ECTS bodova. Iz Visoke medicinske škole navode da interesovanja ne manjka, tako da imaju u planu otvaranje novih odsjeka.

“Prisustvujemo promociji novih diplomaca koje šaljemo na tržište rada. Naši studenti su najbolji reprezent ove ustanove i naša najbolja reklama kroz posao koji će da rade. Visoka medicinska škola je trenutno u fazi ispitivanja tržišta u smislu afiniteta naših srednjoškolaca i mi se nadamo da ćemo već od sledeće akademske godine u ponudi imati nove studijske programe”, najavio je Ilija Stijepić, direktor ove visokoškolske ustanove.

U ime Gradske uprave, promociji nove generacije diplomaca prisustvovala je Olivera Brdar-Mirković, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu i pronatalitetnu i demografsku politiku.

Ona je istakla da se intenzivno radi na projektu putem koga će se otvoriti mogućnost osnivanja novih studijskih programa u Prijedoru.

“Prema informacijama koje imam, upis studenata u narednu akademsku godinu je na nivou sa prošlom, što je ohrabrujuće. Zajedno sa Rudarskim fakultetom, ova visokoškolska ustanova nas vodi u pravcu inicijative koja već postoji u Gradu Prijedoru, a to je da intenzivno radimo na osnivanju Centra za visoko obrazovanje sa kapacitetima za smještaj studenata i učenika”, rekla je Brdar-Mirkovićeva.

JU Visoka medicinska škola Prijedor osnovana je 1997. godine.

Sve do 2007. godine djelovala je kao Viša medicinska škola, nakon čega dobija status Visoke medicinske škole.

kozarski.com