Brojni penzioneri okupili su se u Omarskoj na druženju koje je po treći put održano u organizaciji mjesnih udruženja Omarska, Gornja Lamovita i Petrov Gaj.

Kako kažu, s obzirom na zrele godine, imali bi se na šta žaliti jedni drugima, ali ovog puta su sve brige ostavili po strani i riješili da se zabave, sastanu sa starim poznanicima i upoznaju neke nove.

“Ovakva druženja nam mnogo znače. Sastanemo se i opustimo. Ovdje nas ima oko 300”, rekao je Milorad Pušac, predsjednik Mjesnog udruženja Omarska.

Dragoljub Mejakić, predsjednik Mjesnog udruženja Petrov Gaj, kaže da starijim ljudima uglavnom treba pomoć oko liječenja i odlaska u banje.

“Ovi zdraviji idu na izlete. Upravo pripemamo izlet do Beograda. Inače imamo svoj plan i program rada i po njemu radimo”, rekao je Mejakić.

Na području Prijedora djeluju 23 mjesna udruženja penzionera. Navode da su svi kao jedna porodica, a u svemu tome mogu da računaju i na Gradsku upravu koja im pruža podršku u njihovim aktivnostima te kod organizovanja ovakvih druženja. Iz Udruženja penzionera grada Prijedora izdvojili su najvažnije što je urađeno u proteklih pola godine.

“To se prije svega odnosi na nabavku ogreva, banjsko-klimatsku rehabilitaciju te jednokratne pomoći najugroženijim penzionerima. Velika je smrtnost kod ove populacije, i za pola godine umrlo ih je 400, tako da su tu i troškovi posmrtnina”, rekao je predsjednik ovog udruženja Slobodan Brdar.

U Prijedoru živi 14.724 penzionera, a od toga su 13.560 članovi Udruženja penzionera.

kozarski.com