Kada je krajem 2006. godine grupa košarkaških entuzijasta predvođena Sinišom Šolajom u Prijedoru osnovala Košarkaški klub “Hunters” sa željom da ovaj sport podigne na viši nivo u gradu na Sani, vjerovatno niko od njih nije očekivao sve ono što će se desiti 18 godina kasnije.

Tada su počeli njihovi snovi, koji traju i danas i malo po malo postaju stvarnost.

-U godini kada slavimo punoljetstvo mi i dalje ne odustajemo od snova, te ih uz strpljenje zajedno sa svim članovima i prijateljima pretvaramo u javu – poručuju iz KK “Hunters”.

Proteklih dana u ovaj uzorni sportski kolektiv stiglo je vrijedno pojačanje, možda i najznačajnije u dosadašnjoj istoriji kluba.

Ako je neko pomislio da se radi o nekom košarkašu, dobrano se prevario.

-Predstavljamo novog člana našeg kluba koji će olakšati putovanja mladih košarkaša i košarkašica na utakmice i turnire ali i izlete u regiji i Evropi. Nakon mjesec dana od dolaska, i svih pregleda i uređenja, klupski autobus “Mercedes Tourino” je zasijao punim sjajem – navode iz kluba.

Diplomirani trener košarke i koordinator rada u KK „Hunters“ Siniša Šolaja dodaje da su ostali još samo sitni detalji za potpuni užitak.

-Vlastiti prevoz dostupan u svakom trenutku sigurno će nam biti velika olakšica da adekvatno dopunimo broj ali i nedostatak dovoljno kvalitetnih utakmica za naše članove. Uslov je to za brži i kvalitetniji napredak mladog sportiste – ističe Šolaja.

KK “Hunters” je još jednom podigao ljestvicu uslova rada u sportu našeg grada.

-Pored kvalitetnog trenerskog osoblja i sopstvene sale, tu je sada i vozilo koje zadovoljava sve potrebe u putovanjima. Trnovit je to put, ali ne odustajemo jer naši članovi zaslužuju najbolje. Otvoreni smo za saradnju, prijatelji sportisti budite slobodni da se javite da se dogovaramo i pomognemo jedni drugima, da zajedničkim snagama podignemo kvalitet sporta na viši nivo, nivo koji zaslužuju djeca Prijedora – poručuje Siniša Šolaja.

Klupski autobus je nabavljen vlastitim sredstvima uz kreditno zaduženje i uz pomoć brojnih prijatelja kluba kojima su u KK “Hunters” neizmjerno zahvalni.

KK “Hunters” ima više od 130 aktivnih članova, od „cipiripija“, predpionira, pionira, kadeta, tu su i djevojke, a tu je i “prvi tim” koji se takmiči u Drugoj ligi Republike Srpske a čine ga omladinci kluba uz dvojicu nešto starijih igrača iz vlastite škole (20 i 27 godina).

Zahvaljujući ovom klubu prijedorska košarka po prvi put se našla na evropskoj sceni.

Kadetska ekipa KK “Hunters” učestvovala je u Evropskoj košarkaškoj ligi mladih, jedinoj FIBA verifikovanoj ligi za mlade košarkaše.

Mlađi kadeti igrali su “Adria Cup” koji okuplja klubove iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine a tu je i druga sezona “Kids Kupa” – regionalne lige za dječake 2010/11. godište u kojoj učestvuju ekipe sa sjeverozapada BiH.

Kadeti i juniori u više navrata igrali su završnice takmičenja na nivou RS i BiH.

Ako je suditi po volji i želji ljudi koji ih vode, sigurni smo da će se kvalitetan rad i dobri rezultati “Huntersa” nastaviti i u budućnosti.

Tekst – www.prijedordanas.com
Foto – KK “Hunters” Prijedor