Od 22. do 27. maja gradske ulice biće okićene mladošću i ljepotom maturanata prijedorskih srednjih škola.

Dogovorom na sjednici Aktiva direktora srednjih škola, 22. maja u svečanom defileu biće učenici Gimnazije „Sveti Sava“, 23. Mašinske škole, Srednjoškolskog centra, Ugostiteljsko-ekonomske škole i Centra „Sunce“, 24. Elektrotehničke škole i 27. maja učenici Poljoprivredno prehrambene škole.

„Okupljanje učenika planirano je u 19 časova, a defile u 19,30. Pozivamo naše dsugrađane da podrže maturante i da u narednoj sedmici uživaju u defileu ljepote i mladosti. Posebno bih naglasila da je ove godine po prvi put, odlukom našeg gradonačewlnika Slobodana Javora izvršena uplata sredstava u iznosu od po 500 maraka na račun učenika koji dolaze iz socijalno ugroženih porodica. Ukupno 27 učenika koji su iz višečlanih porodica, roditelji su nezaposleni ili su učenici pod starateljstvom, dobilo je ovu pomoć“, istakla je Dražena Mršić, direktor Aaktiva.

Uz zahvalnost lokalnoj zajednici na finansijskoj podršci učenicima iz socijalno ugroženih porodica, iz srednjih škola stiže i poziv sugrađanima da se u što većem broju okupe i pozdrave maturante kada budu defilovali gradskim ulicama i isprate ih u novo životno doba.

“Zaista bi nam bilo drago da naši sugrađani dođu da isprate mladost i ljepotu našeg grada i da podrže defile koji će tradicionalno da ide ulicama grada Prijedora. Mi kao škole zahvaljujemo se gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom što su prepoznali da ove godine nagrade djecu iz sociujalno ugroženih porodica sa jako lijepim iznosom, gdje su se oni pripremili i za maturu i za sve ono što njima treba kao đacima završnih razreda”, rekla je Bojana Vučenović, direktor Srednjoškolskog centra

Ove godine Prijedor ima 600 svršenih srednjoškolaca. Nakon maturskih zabava čeka ih polaganje maturskih ispita i do 15. juna dobiće diplome o stečenom obrazovanju.

kozarski.com