Omarska: Slavija 0-2

Erić ‘32, Dabić ‘35
Sudija: Mario Jelić (Banjaluka)
Gledalaca: 150
Žuti kartoni: Begović, Anđić, Krecelj, Grahovac (Omarska) Karić, Arbinja, Vučinić, Gojković, Dabić (Slavija)

Omarska
Zgonjanin, Rastoka, Kopanja, Kralj, Krecelj, Grahovac, Anđić, Stojnić (Kovačević), Jaćimović (Bataz), Nišić L, Sadžak (Vračar)
Trener: Milan Stanivuković

Slavija
Sirćo, Medić, Gojković, Dabić (Alešević), Arbinja (Timotija), Vučinić, Mandić, Karić (Beširević), Erić, Tomić, Govedarica (Križevac)
Trener: Stanić Momčilo

Fudbaleri Slavije iz Istočnog Sarajeva savladali su Omarsku u gostima 2:0 i tako upisali tri važna boda u borbi za opstanak u prvoligaškom društvu.

U utakmici koja je donijela dosta tenzije, nervoze, udaranja, Slavija je iskoristila dvije svoje šanse i stigla do pogodaka koji joj mogu mnogo značiti u borbi za opstanak.

Od prve minute domaći dosta prigovoraju na suđenje Marija Jelić, traže prvi penal, potom i crveni za Stefana Arbinju nakon duela sa Vladanom Anđiće, pa onda još jedan penal i nekako je tenzija na terenu samo rasla. Bilo je tu određenih neraščišćenih računa sa Slavijom, vezano i za osobe koje više nisu u klubu, pa su svi željeli da što više otežaju gostima ovu utakmicu, a onaj mali broj gledalaca sa tribina je bio vjetar u leđa za utakmicu sa što više kontakta.

Slavija do vodećeg gola dolazi u 32. minuti kada izvode jako lijepu i brzu akciju u kojoj učestvuje veći broj igrača, a završava je Danijel Erić na najbolji način i to je 1:0. Sedam minuta kasnije već je 2:0 za Slaviju opet poslije brze kontre, Vučinić gura loptu u sredinu gdje su Dabić i Govedarica, lopta dolazi do ovog drugog, odbrana Omarske na trenutak uspjeva da zaustavi Govedaricu, ali lopta ide pravo na nogu Petru Dabiću koji pogađa za 2:0.

Imala je Omarska šansu da u finišu prvog poluvremena pogodi iz penala, ali je šut Nikole Kopanje pročitao Amar Sirćo i odbranio.

Slavija u drugom poluvremenu kontroliše utakmicu, strpljivo čuva rezultat i umalo da uveća prednost. Sjajnu šansu je imao Erić u 53. minuti, bio je sebičan, izgradio je sebi prostor za šut, ali Milan Zgonjanin odličnom intervencijom čuva svoj gol. Imala je gostujuća ekipa i prečku u finišu meča nakon šuta Kristijana Medića, okvir gola je bio saveznik domaćih, tako da je na kraju ostalo 2:0 za Sokolove.

Fk Omarska