Takmičari Aero kluba “Prijedor” zauzeli su treće mjesto na padobranskoj manifestaciji “Balkanski skok prijateljstva” u Beogradu, a u ekipnoj konkurenciji pobjedu su odnijele “Nebeske vidre” iz 63. bataljona Specijalne brigade Vojske Srbije.

Na trodnevnom takmičenju na sportskom aerodromu Lisičiji jarak nastupilo je oko 100 padobranaca iz 12 zemalja.

Član prijedorskog tima Ina Gitel osvojila je treće mjesto i bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji, dok je “Skaj dajv” iz Banjaluke zauzeo peto mjesto u ekipnoj konkurenciji.

Predsjednik Upravnog odbora Aero kluba “Prijedor” i jedan od pet takmičara ovog tima Siniša Vujaković rekao je da je zadovoljan plasmanom jer je ekipa u Beograd došla bez ikakvih takmičarskih ambicija.

On je objasnio da su na to uticali nedostatak treninga i činjenica da je ekipa stigla u nekompletnom sastavu.

“Ipak, treće mjesto u ekipnoj konkurenciji sa malim zaostacima u odnosu na prva dva tima, kao i treće mjesto naše Ine Gitel u pojedinačnoj konkurenciji, dovoljno govori o potencijalu ove ekipe. Siguran sam da ćemo pokazati pravo lice na predstojećim takmičenjima”, poručio je Vujaković.

Osim njega i Gitelove, Aero klub “Prijedor” na takmičenju su predstavljali Boban Ivetić, Draško Lajić i Jovo Rikić.

Učešće padobranaca iz Srpske na “Balkanskom skoku prijateljstva” podržalo je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Manifestaciju su organizovali Padobranski klub veterana 63. Padobranske brigade “Arhistratig” i Vazduhoplovni savez Srbije uz podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva unutrašnjih poslova i padobranskog kluba “Feniks” iz Beograda.

SRNA