U Galeriji “Sreten Stojanović” održana je humanitarna aukcija slika polaznika Škole slikanja Borisa Eremića.

Eremić je novinarima izjavio da su povod za ovu aktivnost bile svečanosti kojima se obilježava Dan grada.

On je potvrdio da su izloženi radovi petnaest polaznika škole slikanja uzrasta od osnovaca do studenata akademije.

“Mi smo se rado odazvali pozivu Gradske uprave da i ove godine napravimo jednu humanitarnu aukciju i ovo je jedan lijep spoj, mladosti, umjetnosti pod podrškom Gradske uprave i ovo je već postala neka tradicija i lijep povod da se družimo, da neko kupi slike i da učini humano djelo”, rekao je Eremić.

On je dodao da je u pitanju širok dijapazon različitih uzrasta, ali i tehnika i poetika.

“Selekcija slika je bila i sve su opremljene, a ovo je prilika da se i toj djeci da na značaju , da i oni učestvuju u društvenom životu i oni su se sa radošću odazvali i poklonili svoje slike”, istakao je Eremić.

On je pojasnio da je u pitanju pet crteža, radova pod staklom i deset akrila i ulja na platnu.

Šef kabineta gradonačelnika Prijedora Danijela Dodoš je novinarima izjavila da je ovo druga godina kako se humanitarna aukcija organizuje sa polaznicima Škole slikanja Borisa Eremića.

“Sva sredstva koja budu prikupljena na ovoj humanitarnoj aukciji biće uručena mladiću iz Gornjeg Jelovca koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći i nažalost ostao stoodstotni invalid i o njemu se sada brinu njegovi roditelji koji su nezaposleni”, izjavila je Dodoševa.

Ona je dodala da je ovo jedna humana crta majskih svečanosti.

“Vjerujemo da će naše malo nekome značiti mnogo i večeras sa ovog događaja slijedi samo jedna poruka da je grad Prijedor, grad dobrih i humanih ljudi, a prije svega grad slikara”, izjavila je Dodoševa.

prijedorgrad.org