Nakon što je nedavno objavljen tekst o porodilji koji je doživjela neprijatnost u prijedorskoj bolnici, našoj redakciji javila se čitateljka koja je podijelila svoje iskustvo i zabrinjavajuće fotografije iz ove ustanove.

Naime, ova Prijedorčanka je prvi put doživjela loše iskustvo još prije tri godine kada je rodila prvo dijete.

U avgustu ove godine ponovo je boravila u ovoj bolnici, ali kako kaže, situacija se nije promijenila nabolje.

– Pojedine babice su toliko neljubazne da galame na trudnice, bez obzira što su i one same žene kao i mi. Hrana je bila dobra, ali se količinski dobije jako malo. Na primjer, kašika sira za doručak ili pavlaka, dvije šnite hljeba. Ručak je dobar – rekla je naša sagovornica.

I pored neljubaznosti medicinskog osoblja, ipak, nezadovoljavajuća higijena je najveći problem. Bolnica vapi za sanacijom, trudnice hodaju po prljavim podovima, kupaju se u buđi, tuš u toaletu je zarđao, četke za WC šolju dotrajale…

– Prozori u sobama su u rasulu, venecijaneri pokidani, paučina i paukovi na sve strane… Čistačice samo ribaju pod i mijenjaju korpu za smeće i to je to – naglasila je Prijedorčanka.

I sama činjenica da je ova bolnica regionalna medicinska ustanova u kojoj pravo na liječenje ima čak 165.000 pacijenata govori da bi renoviranje ove oronule ustanove trebalo biti prioritetno.

aloonline.ba