Omarska – Leotar 0-1

Krneta ‘60
Sudija: Mitrović Bojan (Bijeljina)
Gledalaca:800
Žuti kartoni: Zdjelar, Kovačević (Omarska) Paranos, Sosa, Ćurić (Leotar)

Omarska:
Vujičić 6,5, Stojnić 6 (Petković -), Sajak 6 (Marin -), Jovičić 6,5, Anđić 6,5, Zdjelar 6 (Mikić Mario 6), Kovačevi 6, Vračar 6 (Lajić 6), Panić 6 (Nišić Đ 6), Jaćimović 6, Kopanja 6
Trener: Zlatko Jelisavac

Leotar:
Perišić 7, Milović 7, Cmiljanović 7, Babić 7, Milić 6,5 (Sosa -), Krneta 7,5 (Đuderija -), Aćimović 7, Đajić 7, Begić 7 (Glogovac -), Leko 7 (Šušnjar -), Paranos 6,5 (Kolak -)
Trener: Oleg Ćurić

Omarska je po prvi put u svojoj istoriji dočekala Leotar, koji je pokazao da je u ovom momentu kompletnija i bolja ekipa i zasluženo slavio sa 1-0. Utakmica je odigrano po veoma teškim uslovima, na temperaturi od skoro 40 stepeni, što je sasvim sigurno uticalo da navijači i ne vide mnogo toga na današnjoj utakmici.

Već u prvoj minuti, pogriješila je odbrana Omarske, Aćimović je pokušao glavom, ali je Vujičić bio na pravom mjestu i sačuvao svoju mrežu. U sedmom minutu zaprijetio je Vračar, ali je slabo šutirao sa dvadesetak metara pa Perišiću nije bilo teško da zaustavi taj pokušaj. U dvadesetom minutu viđeno je najviše uzbuđenja. Prvo je Kopanja uputio opasan udarac iskosa sa lijeve strane, ali je Perišić bio siguran, da bi u sledećem napadu Leotar imao stopostotnu priliku, ali je i taj pokušaj zaustavio Vujičić. Do kraja poluvremena valja izdvojiti još pokušaj glavom Milovića nakon kornera. Bilo je veoma opasno, ali je Milović šutirao pored gola.

U drugom poluvremenu takođe nije bilo previše uzbuđenja. U 47.minutu igrači Omarske su tražili penal zbog igranja rukom štopera Leotara, ali je sudija Mitrović pokazao da se nastavi sa igrom. Bili su gosti u tim trenucima opasniji, zaprijetili su u dva navrata i onda u 60.minutu Begić je probio po lijevoj strani, idealno uposlio Krnetu koji je sa 14 metara preciznim udarcem zatresao mrežu Omarske.

Borili su se igrači Omarske, dali sve od sebe da dođu do izjednačenja, ali bilo je to danas veoma teško po velikoj vrućini. Leotar je pokazao da je dobra i veoma čvrsta i stabilna ekipa, te se može reći da su gostujući igrači bez većih problema sačuvali stečeno vođstvo i mirno priveli utakmicu kraju. U samom finišu imali su gosti šansu da postignu i drugi gol, ali je Petković izbio loptu sa gol crte, tako da je utakmica završena pobjedom Leotara od 1-0.

Nadali smo se da je Leotar u maloj krizi nakon ispadanja iz prve lige i da će mu trebati vremena da posloži ekipu, ali nije bilo tako i po danas pokazanom Leotar će sasvim sigurno biti u samom vrhu prvoligaškog karavana.

Nema se šta zamjeriti igračima Omarske, trudili su se, igrali koliko su mogli po teškom vremenu, ali nisu uspjeli doći do pozitivnog rezultata.

Šta je tu je, nakon tri odigrana kola, Omarska ima samo jedan bod i predstoji nam borba za svaki bod. Već u subotu Omarska ide na teško gostovanje, kod ekipe Laktaša, koji su takođe istakli šampionske ambicije, ali su nešto lošije startali u prvenstvu.

Ambijent su uljepšali navijači našeg kluba iz Gradine koji su danas na stadionu predstavili novu zastavu.

FK Omarska