Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila grada Prijedora povodom Dana nestalih i poginulih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu uručila je jednokratnu novčanu pomoć porodicama nestalih.

Novčana pomoć uručena je Lazi i Desi Marčetić koji i danas tuguju i tragaju za nestalim sinom Đorđom. Nestao je 16. septembra 1995. godine na krupskom ratištu kao pripadnik Šeste sanske brigade. Jednokratna pomoć uručena je i Zori Petrović, supruzi nestalog pripadnika Vojske Republike Srpske, Dušana Petrovića.

Nakon 28 godina u srcima najbližih tinja nada da će ipak pronaći kosti svojih najmilijih, ali smatraju da se pronalazak nestalih odvija suviše sporo.

Potpredsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila grada Prijedora Slaviša Knjeginjić kaže da se na području Prijedora trenutno traga za 27 civila i vojnika, dok se na području prijedorske regije traga za ukupno 169 lica.

U Republici Srpskoj još uvijek se traga za još 1.646 nestalih osoba, od kojih je 1.011 civila, među kojima je 312 žena i djece, kao i za 623 nestala pripadnika Vojske Republike Srpske i 12 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

kozarski.com