Osnovni sud u Prijedoru potvrdio je optužnicu koja Đ.Dž. tereti za niz prijetnji bivšoj vanbračnoj supruzi, te da je, između ostalog, jednom prilikom rekao da će joj ispucati šaržer u čelo.

Optužnicu je podiglo Okružno javno tužilaštvo Prijedor, a terete ga da je to radio od 10. do 17. jula u ovom gradu, kao i da je to ugrozilo spokojstvo njegove vanbračne supruge, kao i njihovih maloljetnih sina i kćerke.

Optužen je da je 10. jula došao ispred kuće u kojoj boravi njegova bivša, te joj zaprijetio riječima: “Ubiću te, sačekaću te pred kuhinjom, čekam te u 10 sati ispred kuhinje, kupiću benzin zapaliću kuću. Kad djeca izađu, sve ću vas popaliti. Ku…, vučeš se po gradu, objaviću tvoje intimne slike.”

Prijetio je, dodaje se, i sinu, pa je zbog toga njegova bivša supruga osjećala strah kako za sebe, tako i za djecu. Tu se, međutim, sudeći prema optužnici, tortura ne završava.

“On je optužen i da je 15. jula, popodne, pozvao kćerku da dođe na mostić u blizini kuće u kojoj boravi njegova bivša vanbračna supruga, te je kćerki rekao: ‘Poruči mami da ću joj ispucati šaržer u čelo'”, navodi se u optužnici.

Zbog toga je, dodaje se, kćerkica bila uznemirena i osjećala je strah za sebe i majku.

“Otrčala je kući u kojoj stanuje sa majkom”, navodi se u optužnici.

Terete ga da se ni nakon toga ne smiruje, već je 16. jula, takođe popodne, došao ispred kuće u kojoj boravi njegova bivša vanbračna supruga.

“Zaprijetio joj je da će nju i djecu zapaliti i ‘dignuti u vazduh’ i izgovorio joj razne uvrede”, istaknuto je u optužnici.

I to, opet, nije sve, jer ga terete i da je 17. jula, u blizini kuće u kojoj boravi njegova bivša supruga, dok je ona hodala ulicom, krenuo prema njoj.

“Kada je ona krenula unazad, da se udalji od njega, potrčao je prema njoj, sustigao je i pivskom flašom koju je držao u desnoj ruci zamahnuo prema njoj, sa namjerom da je udari, ali se ona izmakla i tako izbjegla udarac, da bi je potom lijevom rukom uhvatio za vrat i davio, te joj uputio ozbiljne prijetnje ‘Ku…, ubiću te, zadaviću te, je… ti majku. Sad si mi nadošla sama. Niko sada ne vidi šta ti radim'”, navodi se u optužnici.

Ona se, kako se dodaje, uspjela osloboditi i pokušala je pobjeći, ali ju je on ponovo sustigao i uhvatio je za ruku, te sa njenog vrata zgrabio srebrni lančić i uspio da ga otrgne. Nesrećna žena, kako se dodaje, uspjela je pobjeći, ali je povrijeđena.

Identitet optuženog poznat je “Nezavisnim novinama”, ali ga ne objavljujemo radi zaštite žrtava.

nezavisne.com
foto ilustracija