Fudbaleri Rudar-Prijedora, kandidati su za četvrti plasman u Premijer ligu BiH, a u nedjelju ih očekuje težak ispit jer na Gradskom stadionu u Prijedor stiže ekipa Famosa iz Istočne Ilidže.

Šef stručnog štaba Rudar-Prijedora Trivunović ističe da se ekipa mentalno mora dići iznad svega i tako vratiti na pobjednički kolosjek.

– Famos je prava fajterska ekipa, disciplinovana, vođena trenerom motivatorom. Svakom protivniku može da napravi problem. Evidentno je da smo u zadnjih 6 utakmica imali jednu pobjedu. To je malo za Rudar Prijedor i ciljeve koji su postavljeni za ovu ekipu. Treba da se saberemo. Jedan dobar rezultat umiruje sviju. Samopouzdanje je najtraženija roba i do nje možete doći samo pobjedama. Imamo 2 dana da iskoristimo i pripremimo se za nedeljnu utakmicu – istakao je na pres konferenciji Trivunović.

Zbog kartona protiv Famosa neće igrati golgeter Da Silva i Živanović.

Uz kapitena Nemanju Pekiju najiskusniji u timu Rudar-Prijedora Nemanja Marić kazao je da je vrijeme da se isprave greške iz prethodnih nekoliko utakmica.

– Očekujemo da se vratimo na onakav niz kada smo sve pobjeđivali, jer drugačije ne možemo da ostvarimo naš cilj – ulazak u Premijer ligu – rekao je Marić.

FK rudar-Prijedor