Na području Prijedora trenutno je jedno lice sa pozitivnim testom na virus korona, u kućnoj izolaciji je 19 lica, a na kovid odjeljenju bolnice „Dr Mladen Stojanović“ hospitalizovano je 12 pacijenata, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije.

„Svi subjekti uključeni u sprovođenje mjera zaštite i sprečavanja širenja virusa korona na području grada Prijedora izvršavaju zadatke, mjere i preporuke Gradskog štaba za vanredne sityacije“, navodi se u saopštenju.

Iz štaba podsjećaju da je oavezno nošenje zaštitne maske za zaposlene u zdravstvenim ustanovama u neposrednom radu sa pacijentima, te za zaposlene i posjetioce u domovima za stara lica i drugim ustanovama socijalne zaštite za smještaj korisnika u toku neposrednog kontakta sa korisnicima usluga.

Vaspitno-obrazovne i visokoškolske ustanove dužne su da prate epidemiološku situaciju u okviru svoje ustanove, da u saradnji sa nadležnim domom zdravlja preduzimaju potrebne mjere i da pravovremeno obavještavaju nadležna ministarstva, te da budu pripremljene za prilagođavanje rada u slučaju pogoršanja epidemiološke sityacije.

U Prijedoru se do sada 3.097 lica oporavilo od oboljenja uzrokovanog virusom korona, 173 lica su preminula, a kroz zdravstveni nadzor prošlo je 19.886 lica.