Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u radnoj posjeti Prijedoru, gdje se sastao sa predstavnicima Gradske uprave predvođenim gradonačelnikom Slobodanom Јavorom.

Prethodno, Dodik je posjetio naselje Čirkin Polje i razgovarao sa mještanima o infrastrukturnim projektima, koji se nakon dvadeset godina, uz podršku Vlade i Gradske uprave realizuju u ovom naselju, ujedno najnaseljenijem naselju ovog grada.

– Uz pomoć Vlade Srpske nastavićemo sa projektima – istakao je Dodik.

Dodik je najavio nastavak saradnje sa Gradskom upravom u Prijedoru, kome je izgradnja auto-puta prema Banjaluci i Novom Gradu omogućiti lakšu komunikaciju sa sjedištem Republike Srpske, regionom i svijetom.

Dodik je nakon obilaska radova na asfaltiranju Aerodromske ulice u prijedorskom naselju Čirkin Polje rekao da mu je drago što je ljudima u ovom kraju već na početku građevinske sezone podarena jedna ovakva radost.

– Ovo je fin i pitom kraj. Ljudi to sigurno zaslužuju – rekao je Dodik.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Јavor istakao je da je Čirkin Polje jedno od najvećih naselja i ulica u gradu.

Mještanka ovog naselja Danica Škorić istakla je da naselje ima mnogo djece, te dodala da novi put puno znači stanovnicima.

U posjeti Prijedoru su i ministri finansija i saobraćaja i veza Zora Vidović i Nedeljko Ćorić, te vršilac dužnosti direktora Puteva Republike Srpske Davor Kostrešević.

RTRS