Rudar-Prijedor, koji je ostvario pet uzastopnih pobeda u prvenstvu Prve lige Republike Srpske i zauzima prvo mesto sa 34 boda, dva više u odnosu na najbližeg pratioca Zvijezdu 09 iz Etno sela Stanišići danas od 13 časova u krajiškom derbiju dočekuje gradišku Kozaru.

– Imamo janu situaciju kada je u pitanju ova utakkmica, a pobjedom sigurno ostajemo jesenji prvaci, što bi bio veliki upjeh, ujedno našli bi se i korak bliže ka našem generalnom cilju, povratku u Premijer ligu BiH. Kozara igra uvijek dobro u Prijedoru, a trenutno stanje na tabeli nas neće zavarati. Zaslužuje sigurno više bodova nego što je osvojila. Podsjetio bih da su protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva i zvorničke Drine u poslednjoj minuti izgubili utakmice, a sada su sa desetoricom igrača uspjeli pobijediti dobojsku Slogu u direktnom okršaju u borbi na začelju tabele. Smatram da će momci sve to shvatiti na najbolji način, da u svjesni situacije u kojoj se nalazimo i da će, prije svega odgovornošću i disciplinom odgovoriti tome izazovu i priuštiti našim navijačima i svim simpatizerima kluba da osvojimo jesenju titulu-rekao je šef stručnog štaba “zeleno-crnih” Zlatko Jelisavac.

Strateg “rudara sa Sane” za ovaj megdan ne može da računa samo na Nemanju Vejnovića, koji ima tri žuta kartona, a svi ostali igrači u zdravi i konkurišu za startnu postavi uključujući i Stefana Gavranovića, jer je u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH protiv Krupe iz Krupe na Vrbasu izostao zbog prehlade.

– Ekipu Kozare jako dobro poznajemo i Gradiščani neće doći sa “bijelom zastavicom” da igraju protiv nas. Moramo da pružimo partiju, onakvu kakvu znamo, i kako smo igrali tokom cijelog prvenstva i ne trebamo dovesti u pitanje pobjednika, a da ćemo zajedno slaviti jesenju titulu – naglasio je kapiten Prijedorčana Nemanja Marić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com