Na Malom gradskom trgu u Prijedoru poznata pop pjevačica i autorka mnogih pjesama Leontina Vukomanović održala je koncert za pamćenje, zajedno sa mališanima pripremnih razreda Muzičke škole „Savo Balaban“.

Mali učesnici su uživali u nastupu.

Leontina Vukomanović, poznata pop pjevačica i autorka mnogih dječijih pjesmica i osnivač hora „Čarolija“ kaže da je po prvi put u Prijedoru na velikoj bini, te istakla da joj je čast i zadovoljstvo nastupiti povodom Dana grada, kao i sa mališanima hora prijedorske muzičke škole.

Uporedo sa solo karijerom pop pjevačice i autora Leontina je radila i autorske pjesme za djecu.

Prelomni trenutak je kaže bio 2006. godine kada je riješila da sama napravi svoj festival uz pomoć i podršku produkcije „Beoton“.

„Ja sam okupila naijstaknutije pop rok kompozitore, hit mejkere tako reći u pop rok muzici naše zemlje i praktično ih animirala da počnu da komponuju za decu. Paralelno sa festivalom ja sam napravila i Dečiji hor „Čarolija“. Čarolija danas ima više od 300 članova zato što imamo 2 odelenja u Nišu, 3 u Beogradu, Imali smo odelenje u Kragujevcu, Knjaževcu, Smederevu i Požarevcu, tako da se stalno nekako umnožavamo međutim, shvatila sam da je saradnja sa dečicom iz raznih gradova zapravo mnogo dragocenija, jer imamo priliku da se družimo, da ukrstimo glasove, da i oni pevaju zajedno sa poznatim lilnostima i ja sam negde i oformila neku svoju ekipu Tijanu Dapčević, Ivanu Peters, Zoe Kida“, rekla je Leontina.

Mališani su uživali u koncertu, a Mali gradski trg je bio prepun djece.

Koncert je upriličen u povodu Dana grada Prijedora, 16. maja.

kozarski.com