U akciji ”Robokap” uhapšen je policijski bračni par Ivan i Dragana Šakić iz Prijedora protiv kojih je pokrenut postupak suspenzije, saznaje ATV.

PU Prijedor: Akcija “Robokap” bila usmjerena na policijskog službenika

Supružnici su uhapšeni juče zajedno sa M.Ž. iz Prijedora zbog sumnje da su se bavili nedozvoljenom proizvodnjom i prometom droge. Inače, Ivan je radio kao uniformisani policajac u PS Prijedor 1, a Dragana kao policajac u PS Prijedor 2.

PU Prijedor: Pokrenuta inicijativa za suspenziju dvoje uhapšenih policajaca

Akcija ”Robokap” je trajala četiri mjeseca i kako saznaje ATV osumnjičeni su za to vrijeme bili ”na mjerama” policije i tužilaštva tokom kojih su otkriveni dokazi da su prodavali drogu korisnicima u Prijedoru.

Prijedor: ”Robokap” uhapsio policijski bračni par zbog sumnje da su dilovali kokain

”Pretresima vozila i stambenih objekata koje koriste osumnjičeni pronađena je i oduzeta određena količina bijelog praška nalik kokainu, digitalna vaga za precizno mjerenje, novac i drugi predmeti. Za uhapšene policijske službenike u toku je postupak suspenzije i pokretanje inicijative za utvrđivanje disciplinske odgovornosti”, saopšteno je iz PU Prijedor.

Dodaju da se istraga nastavlja.

PU Prijedor: U toku akcija “Robokap”, uhapšena tri lica od kojih su dva policijski službenici

”Nakon kompletiranja predmeta osumnjičeni M.Ž., I.Š. i D.Š. će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga biti predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Prijedor”, navode u policiji.

atvbl.rs