Načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu grada Prijedora Ranko Kolar najavio je niz aktivnosti kojima će biti obilježen Dan odbrane grada Prijedora.

Tim povodom, večeras će, sa početkom u 19.30 časova u kinu “Kozara” biti prikazan film u produkciji RTRS-a, o dešavanjima u maju 1992. godine.

Nakon filma će biti uručene plakete svim porodicama poginulih boraca i borcima, koji su ranjeni toga dana.

„Sutra nastavljamo sa aktivnostima u Crkvi Svete Trojice parastosom za poginule borce. Nakon toga u 09.30 časova u Policijskoj upravi Prijedor , a u 10:00 časova ispred spomenika „Za krst časni“ položićemo vijence i cvijeće i zapaliti svijeće u spomen-kompleksu u „Kamenom cvijetu“. Od 10.30 časova do 11. 00 časova predviđeno je formiranje svečanog defilea i pokret ulicama grada Prijedora do Trga majora Zorana Karlice gdje će biti obraćanje zvaničnika i kulturno-umjetnički program posvećen tom istorijskom značajnom datumu. Pozivamo sve građane Prijedora da dođu na obilježavanje Dana odbrane grada Prijedora, da pokažemo stvarno šta smo, ko smo i da smo slobodarski narod koji piše svoju istoriju. Ne trebamo dozvoliti drugima da to čine, nego mi moramo sutra pokazati svojim ličnim primjerom“, naveo je Kolar.

kozarski.com