U akciji ”Robokap” uhapšen su dva policijska službenika, a kako saznaje ATV radi se o supružnicima koji su bili zaposleni u PU Prijedor.

Ovaj bračni par je osumnjičen da su se duže vrijeme bavili dilovanjem kokaina, zajedno sa još jednom osobom koja je takođe uhapšena u akciji.

U PU Prijedor navode da je akcija ”Robokap” u toku, te da se pretresaju stambeni i drugi objekti koje su osumnjičeni koristili.

”Akcija ”Robokap” usmjerena je na sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga, a uhapšene su tri osobe iz Prijedora”, navode u policiji.

Dodaju da su uhapšena dva policijska službenika PU Prijedor, prilikom čega je kod jednog od njih pronađen i oduzet bijeli prašak nalik kokainu.

Akciju realizuje PU Prijedor u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

”Imajući u vidu da se radi o policijskim službenicima protiv njih će biti pokrenuta incijativa za pokretanje disciplinskog postupka, odnosno postupak suspenzije”, saopšteno je iz PU Prijedor.

atvbl.rs