Jedinstveni ŠA Fest ponovo je tu. Festival koji prepliće tugu i radost, tradiciju i inovaciju i koji nije samo muzički događaj, već emotivno putovanje koje obnavlja zajednicu, biće održan 26. i 27. jula 2024. godine.

Muzički dio festivala, kao i ranijih godine, odigraće se u Ljetnoj bašti i Starom gradu u Prijedoru.

Na ŠA Festu i ovaj put – fantastična muzika za sve generacije.

U petak i subotu, 26. i 27. juna, u Ljetnoj bašti u “ŠA Live” programu nastupaju velike regionalne zvijezde.

Petak je rezervisan za Partibrejkerse, Artan Lili, Buč Kesidi, Sunshine, Eho Radar i Motherfunky.

U subotu nastupaju Dubioza kolektiv, Edo Maajka, Atheist Rap i Green Balls.

Ni ljubitelji elektronske muzike neće ostati uskraćeni za svjetski poznate DJ-eve.

U „Elektro park“ zoni festivala u Starom gradu do ranih jutarnjih časova držaće vas Ian Pooley, Alexander Kowalski, Marta, Dejan Milićević, Dejan Milosavljević, Mladen Tomić, Siniša Tamamović, Danijel Kević, Level7el i mnogi drugi.

U okviru festivala i ovaj put biće organizovan pozorišni program, “Art kutak”, program za najmlađe i antistres zona.

„ŠA Fest pretvara grad u pozornicu na otvorenom, gdje se muzika, teatar i likovna umjetnost isprepliću, čineći ulice živim platnom na kojem se iscrtava nova slika kulture. Ovaj festival nije samo odavanje počasti, to je iskra koja zapali kreativnost i zajedništvo, pozivajući sve generacije da zajedno grade mostove preko generacijskih i kulturnih razlika.

Osim predvodnika ‘Lajv stejdža’, poput kultnih bendova Partibrejkersa, Sunshina i Atheist Rapa, kao što smo prethodne dvije godine godine iznenadili publiku dolaskom Konstrakte i Senidahe, na glavnom festivalskom stejdžu ovog puta ekskluzivno će nastupiti još jedna velika regionalna zvijezda – Dubioza kolektiv“, poručuju iz ŠA Fest tima i pozivaju vas da redovno pratite objave na njihovim društvenim mrežama, kako biste na vrijeme obezbijedili ulaznice za ovogodišnje okupljanje u Prijedoru i saznali sve detalje ovogodišnjeg ŠA Festa.

ŠA Fest i ove godine podržava Grad Prijedor, dugogodišnji prijatelj i pokrovitelj festivala.

ŠA Fest je memorijalni festival posvećen prijedorskom likovnom umjetniku i muzičaru Daliboru Popoviću Mikši.

Održava se u Prijedoru, a prihod od festivala usmjerava se u istoimenu fondaciju koja podržava talentovane umjetnike i njihov autorski rad.

ŠA Fest