Za Ismeta Bešića (36) iz Kozarca, koji je preminuo nakon što ga je, kako se sumnja, šakom udario Nemanja Kragulj (22) iz Prijedora, kobno je bilo krvarenje u lobanjskoj duplji, odnosno povrede mozga, saznaju “Nezavisne” od izvora bliskih istrazi.

To je, kako je potvrdio naš izvor, utvrđeno obdukcijom, koja je obavljena u sklopu istrage.

Kraguljev advokat Branko Macura ističe da ova tragedija nema nikakve veze s nacionalnom pripadnošću osumnjičenog i nastradalog.

Kako tvrdi advokat, pale su suze Kragulja, nakon što je Bešić kobne noći, kada ga je dvadesetdvogodišnjak udario, pao na zemlju.

“Ono se ne može odglumiti. Emotivno su mu navrle suze”, naglašava Macura.

Kragulj je, podsjetimo, uhapšen u četvrtak ujutru zbog sumnje da je ispred lokalne pivnice, gdje je redar, šakom u glavu udario Bešića. Bešić je potom prebačen u Univerzitetski klinički centar RS, gdje je priključen na aparate za vještačko disanje, ali mu pomoći nije bilo.

Policajci su u četvrtak oko 1.45 uhapsili Kragulja, osumnjičenog da je Kozarčanina udario u Ulici Ahmeta Babića, nanijevši mu teške povrede.

“Pacijent I.B. primljen je s teškom povredom glave. Pacijent je bio u stanju kome, priključen na aparate za vještačko disanje. Preminuo je u četvrtak u 14.25”, kazali su ranije iz UKC RS.

Bešić je, nezvanično saznajemo, nakon udarca pao i udario glavom o tlo. Osumnjičeni, koji je angažovan kao redar, ali nije radnik nijedne zaštitarske agencije, saslušan je u petak u Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, a do zaključenja ovog broja “Nezavisnih” nije donesena odluka o tome da li će za njega biti zatražen pritvor.

Advokat Macura tvrdi da je bio s Nemanjom kada je davao izjavu, te da se Kragulj i Bešić, najvjerovatnije, nisu ni poznavali.

“Kragulj je to jako emotivno podnio, rekao je da bi volio da je sad u Bešićevoj poziciji. Bio je to nesrećni slučaj, po mom mišljenju urađen u nužnoj odbrani”, tvrdi Macura.

Po njegovim riječima, ni sa jedne ni sa druge strane kobne noći nije bilo značajnije upotrebe sile.

Nezavisne novine
Foto – Dnevni avaz