Na terenima Tenis kluba „Dr Mladen Stojanović“ od 13. do 19. maja, biće održan jubilarni 50. Memorijal „Dr Mladen Stojanović“ koji već sedamnaest godina ima status ITF Futures turnira.

“U Prijedoru u postoji tradicija igranja tenisa tako da i ove godine očekujemo masovan odziv tenisera iz raznih krajeva svijeta što smatramo najboljom promocijom našeg grada kroz sport i druženje mladih”, izjavio je Goran Nović, predsjednik Tenis kluba „Dr Mladen Stojanović“.

Prema kalendaru turnira, od 13-14. maja, održaće se kvalifikacioni mečevi, nakon čega će svečanim otvaranjem biti označen početak glavnog turnira, na kojem će učestvovati teniseri iz preko 25 zemalja.

Finale dubla predviđeno je za 18. maj, a finale u singlu 19. maja.

Teniseri će se boriti za nagradni fond od 15.000 dolara, a pobjednici, pored novčane nagrade, osvajaju i 15 bodova na zvaničnoj ATP listi, a finalisti 8 bodova.

Organizator ovogodišnjeg turnira je Teniski klub „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor, a pokrovitelji grad Prijedor i Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske, uz podršku brojnih sponzora.

kozarski.com