Rasterećeni u Rudar-Prijedoru, koji je u četiri utakmice u Ligi za prvaka ostvario jednu pobedu, remi i dva poraza, iščekuju duel u Banjaluci protiv lidera Borca.

U tim se vraća prvi strijelac Draško Lolić, koji je izostao u prošlom neuspjehu na domaćemn terenu protiv Podrinja iz Janje, odradivši kaznu zbog tri žuta kartona.

Od prehlade su se oporavili Rastko Rokvić i Mile Popović, a neizvjesno je da li će spremni biti lakše povrijeđeni Gavranović, Marić i Davidović.

Nije isključeno da šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac pokuša nekim imenom u sastavu da iznenadi kolegu Vuleta Trifunovića, ali u svakom slučaju očekuje da krajiški derbi bude pravi fudbalski spektakl i ovoga puta za razliku od okršaja, takođe na Gradskom stadionu u glavnom gradu Republike Srpske, odigranog 18.marta, pokažu mnogo više poklonicima „najvažnije stvari na svijetu“.

-Imamo prije svega želju da pokušamo da odigramo što bolju utakmicu, jer u prethodnoj smo lošom partijom ostali dužni navijačima i mi i Borac. Ovoga puta nismo pod impretaivom rezultata, jer su Banjalučani praktično već osvojili šampionsku titulu i plasirali se u Premijer ligu, a mi još uvijek imamo šansui da se borimo za drugom mjesto na kojem smo se nalazili u većem dijelu prvenstva. U ovom momentu naš rival je srušio sve moguće rekorde u eliti Srpske i najiskrenije im na tome čestitamo, a nama preostaje da učinimo sve kako bi se predstavili u lijepom izdanju. Ako nam se ukaže prilika, uz neophodan faktor sreće jer je, uz ostale, često značajan preduslov, eventualno i da prekinemo njihovu seriju nepobjedivosti koja traje već 23 kola – naglasio je Jelisavac.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com