Poznati džeparoš Mario Rajković (47) iz Prijedora ponovo je završio iz rešetaka zbog sumnje da je u proteklih nekoliko mjeseci počinio najmanje 12 krađa novčanika u više gradova na području Republike Srpske. Rajkoviću su lisice na ruke stavljene u utorak uveče, nakon što je toga dana iz kancelarije biblioteke “Veselin Masleša” u Laktašima ukrao novčanik.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka, navodeći inicijale, rekli su da je osumnjičeni 10. februara ove godine ukrao dva novčanika iz kancelarije u Osnovnoj školi u Srpcu.

– Istragom je utvrđeno da je M. R. ukrao pet novčanika u Banjaluci i četiri u Derventi – kazali su u banjalučkoj policiji.

Dodali su da je osumnjičeni nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode i protiv njega će biti dostaviti izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka zbog pomenutih krivičnih djela.

Kako saznajemo, Rajković je sve krađe na području Banjaluke počinio na Laušu.

Zbog krađa u najvećem gradu Srpske Rajković je hapšen i lani u akciji “Valet” zbog sumnje da je počinio 20 krađa teških oko 10.000 maraka.

Prema tadašnjim informacijama džeparoš je najčešće “ordinirao” u Univerzitetskom kliničkom centru RS i ambulantama, gdje je krao novčanike od pacijenata i osoblja.

Policija je tada kod osumnjičenog pronašla i oduzela dio ukradenih novčanika i druge predmete koji se dovode u vezu sa pomenutim krađama.

Iza rešetaka Rajković je završio i godinu ranije zbog sumnje da je u Opštoj bolnici u Gradišci ukrao tri novčanika u kojim je ukupno bilo 3.700 maraka.

Isto krivično djelo počinio je i u gradiškom preduzeću “Tumb komerc”, gdje je ukrao novčanik sa 300 maraka. Ovo su smo neke od krađa za koje policija tereti ovog džeparoša, koji se svom zanatu vraća ubrzo nakon puštanja iz policije. Osim u Banjaluci, Gradišci, Derventi, Laktašima Rajković je zbog krađa osumnjičen i u Kozarskoj Dubici, Prijedoru, Mostaru…

Hapšen u Hrvatskoj

Mario Rajković je zbog krađa novčanika optuživan i u susjednoj Hrvatskoj. Tamošnje tužilaštvo ga tereti da je 2014. godine krao novčanike u jednoj riječkoj srednjoj školi, na trgu i u Gradskoj upravi. On je navodno zbog krađa u više navrata bio pritvaran u zatvorima u Šibeniku, Požegi i Rijeci.

Glas Srpske