rtvpd-amp-satovi-25-godina-radaPrigodnim manifestacijama povodom Svete Varvare i sto godina rudarstva i rudarenja u Prijedoru, danas je pridružena svečanost podjele satova dugogodišnjim radnicima „Arselor Mital Prijedora“.

Jubilarne satove za dvadesetpetogodišnju vjernost „Arselor Mital Prijedoru“, a prije toga i Rudnicima željezne rude „Ljubija“, dobila su tri radnika ovog kolektiva.

– Ovo je veliki jubilej za našu firmu kao i za ovaj grad. Ovim putem želim da čestitam svim radnicima kao i građanima Prijedora i Ljubije veliki jubilej, sto godina od industrijske prerade rude u ovom području – rekla je Ljiljana Štrbac Vujčić, rukovodilac „Mitalovog“ sektora kadrovskih, pravnih i opštih poslova. Ona je dodala da „Mital“ svake godine, pa tako i ove, koristi priliku da nagradi svoje radnike za vjernost ovoj firmi.

Persa Vuleta, diplomirani inženjer rudarstva, nije krila zadovoljstvo što je jubilarni sat dobila baš u godini kad Prijedor obilježava stogodišnjicu industrijskog rudarenja.

– Ovaj sat mi znači dosta, jer i ja, u ovdašnjem rudarstvu, radim punih 25 godina, a to je četvrt vijeka jubileja – navela je Vuleta.

Za 25 godina vjernosti rudarskom pozivu nagrađen je i Goran Došenović koji se u „Mitalu“ bavi istražnim bušenjem i pronalaženjem novih ležišta željezne rude.

– Ovo je lijep gest naše kompanije koja se dugo godina bavi rudarstvom. Nadamo se će tako biti i ubuduće – kazao je Došenović.

Ovu svečanost i poklon-satove kao priznanje za vjeran i samoprijegoran rad vidi i demperista Stojan Kantar.

Prigodne manifestacije povodom stogodišnjice rudarstva u Prijedoru biće nastavljene večeras, promocijom rokovnika „Rudarski vremeplov“, rudarskom proslavom u Hotelu „Prijedor“ i izložbom „Sto godina rudarstva“ u Muzeju Kozare. Sve to, svečanom akademijom u Pozorištu Prijedor, biće nastavljeno u subotu, dok će u Sportskoj dvorani „Mladost“ biti priređene rudarsko-sportske igre.

RTV Prijedor