cjbpd-podjela-letaka-borba-protiv-zavisnosti-1Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor danas su na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru, kao i na području svih policijskih stanica Centra, dijelili promotivni materijal i letke pod nazivom “Zavisnik”, povodom Međunarodnog mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti.

Na ovaj način građani su informisani o načinu zloupotrebe droga i posljedicama upotrebe narkotičkih sredstava.

Iz CJB Prijedor je saopšteno da je u okviru plana edukativnih aktivnosti tokom 2016. godine ovaj centar realizovao i predavanja u osnovnim i srednjim školama na području grada sa ciljem sprečavanja maloljetničke delinkvencije i ukazivanja na štetnost upotrebe narkotičkih sredstava.

“Na području Centra tokom 2016. godine evidentirano je 47 krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, a podnošenjem 43 izvještaja nadležnom tužilaštvu prijavljeno je 46 lica. Preventivnim aktivnostima oduzeto je 167 grama heroina, 1.705 grama marihuane, 105 stabljika kanabisa, kao i 14 tableta različitih opojnih droga”, navodi se u saopštenju.

cjbpd-podjela-letaka-borba-protiv-zavisnosti-2Od 24 evidentirana prekršaja iz oblasti zloupotrebe droga, osam prekršaja je po Zakonu o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe droga, 12 prekršaja koji se odnose na vozače koji su zatečeni da upravljaju vozilom pod dejstvom opijata i četiri prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru.

SRNA