kbk-prijedor-godina-uspjeha-1Na prvenstvu Evrope u borilačkim sportovima, koje je nedavno održano u Banjaluci u organizaciji jedne od vodećih asocijacija IMAF, Milanu Tomašu, treneru Kik-boks kluba „Prijedor“, verifikovano je zvanje „crni pojas osmi dan“.

Pomenuto zvanje u ovoj asocijaciji, Tomaš je dobio nakon što je održao jednoipočasovni seminar sa kojeg su svi učesnici ponijeli sertifikate o prisustvu. Ovome treba dodati još jedan uspjeh Tomaša koji je nedavno ostvario u Barseloni. Zajedno sa Prijedorčaninom Damirom Topićem ušao je u grupu 300 najboljih trenera borilačkih sportova u svijetu, a bio je i jedan od dvanaestorice koji su imali priliku da u ovom gradu održe seminar vještina kik-boksa. Po riječima Milana Tomaša, u posljednjih nekoliko mjeseci, za takmičarsku ekipu Kik-boks kluba „Prijedor“ nije bilo odmora.

– U maju smo učestvovali na Svjetskom kupu u Mađarskoj gdje je naša takmičarka Selma Horozović osvojila srebrnu medalju. Narednog mjeseca ova mlada i agilna članica Kluba na Balkanskom prvenstvu u Tešnju osvojila je zlato i srebro u dvije različite kategorije – kaže Tomaš koji je u to vrijeme u Lisabonu nominovan za Kuću slavnih.

kbk-prijedor-godina-uspjeha-2– To je za mene bilo veliko i prijatno iskustvo. Dobiti priznanje i plaketu najboljeg majstora svijeta u kik-boksu, bio je vrhunac u mojoj sportskoj karijeri – kaže Tomaš kojem je nešto kasnije u Barseloni uručen sertifikat za najboljeg svjetskog mastora u kik-boksu. Nakon Barselone, uslijedio je seminar u Velikom Gradištu gdje su predavači bili upravo 12 majstora iz svijeta Kuće slavnih. Na tom skupu Tomaš od predsjednika Svjetske asocijacije U.W.A.M.A. Jose Luisa dobija sertifikat za zastupništvo ove svjetske asocijacije u BiH.

– Bilo mi je veliko zadovoljstvo što su ovom seminaru prisustvovali treneri Kluba, Đorđe Tomaš i Damir Topić, kao i takmičari Selma Horozović, Maja Aleksić, Nataša Šobić, Lana Teonić – kaže Tomaš čiji je takmičar Zoran Milanović istog mjeseca, na poziv Klaid Van Damsa, vlasnika jednog od najvećih kampova kik-boksa u Holandiji, a posredstvom velikog prijatelja i sponzora Kluba, Jasminka Krajkovića, imao priliku da vježba i usavršava tehnike kik-boksa.

kbk-prijedor-godina-uspjeha-3U septembru članovi Kik-boks kluba „Prijedor“ učestvovali su na velikom festivalu borilačkih vještina u Budvi na kojem su se našli predavači i veliki majstori borilačkih sportova iz Meksika, Portugalije, Italije, Njemačke, Poljske, Austrije i zemalja regiona. Tomašu je, tom prilikom, dodijeljena zlatna medalja od predsjednika Kuće slave u Lisabonu Vitora Lagarta kao i Plaketa internacionalni Grand master Martial Arts of The Year. Asistentu Damiru Topiću i treneru Đorđu Tomašu dodijeljena je plaketa za izuzetan doprinos borilačkim vještinama.

Još jedna laskava nagrada na adresu Tomaša stiže iz Italije, tačnije sa seminara Krav Maga koji je održan u Đenovi sredinom oktobra. Tamo je trener Kik-boks kluba „Prijedor“ dobio nagradu Grand mastera za 2016. godinu i Medalju viteza ovog italijanskog grada za doprinos u borilačkim vještinama. Na istom seminaru i Topiću biva dodijeljena Medalja viteza Đenove.

Tako je 2016. godina za Kik-boks klub „Prijedor“ bila vrlo uspješna, kako na polju međunarodnih priznanja, tako i po broju novih članova Kluba u koji, posljednjih mjeseci, dolazi sve više djevojaka.

RTV Prijedor