gradska upravaGrad Prijedor je na zvaničnoj internet stranici uveo rubriku pres klipinga radi što kvalitetnijeg i efikasnijeg informisanja građana.

“To je prilika da zajedno sa vama pregledamo štampu i iz novinskih članaka steknemo uvid šta se to o nama piše i govori, što će biti dobra osnova za analizu i poboljšanje rada gradske uprave”, saopšteno je na veb stranici www.prijedorgrad.org.

Izvršni direktor agencije “Prajm komjunikejšn” Dobrila Močević rekla je Srni da je grad Prijedor među prvim lokalnim zajednicama u BiH koje su prepoznale prostor za saradnju i, u skladu sa svojim potrebama i mogućnostima, dao povjerenje agenciji u segmentu praćenja objava u medijima.

“Grad Prijedor primjer je otvorenog i proaktivnog odnosa prema javnosti i primjer profesionalnog odnosa prema obavezama svake institucije, a proaktivniji pristup komunikaciji danas je naročito važan za institucije”, kaže Močevićeva.

Ona je navela da agencija “Prajm komjunikejšen” za potrebe korisnika prati 11 dnevnih novina i pedesetak periodičnih izdanja u BiH i susjednim zemljama, te da ima automatizovane programe za snimanje i obradu priloga u elektronskim medijima.

“Sve priloge i podatke o prilozima klijenti imaju najkasnije do 10.00 časova pred sobom. Osim što je riječ o važnom strateškom i informacionom alatu, usluga predstavlja značajnu uštedu, s obzirom na količinu obrađenih informacija i veliki obim posla za koji su zaduženi službenici za odnose s javnošću u institucijama, fondovima i javnim preduzećima”, dodala je Močevićeva.

Agencija “Prajm komjunikejšen” prva je domaća agencija za odnose s javnošću i jedina sa kancelarijama u Banjaluci i Sarajevu. Za 12 godina postojanja pružila je usluge iz svih oblasti komuniciranja za oko 400 klijenata.
SRNA