sdspd-amandmaniSrpska demokratska stranka /SDS/ pozvala je odbornike lokalnog parlamenta u Prijedoru da još jednom razmotre 12 amandamana koje je Klub odbornika SDS-a uložio na Program rada Skupštine grada Prijedor za 2014. godinu.

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Prijedor Dušan Berić rekao je da su predloženi amandmani imali za cilj da se i odbornici i javnost informišu o trošenju budžetskih sredstava u mnogim oblastima, o raspisanim tenderima i izabranim dobavljačima i o rezultatima internih i eksternih kontrola u gradskoj upravi.

“Ako Skupština ne želi da se informiše o ovim pitanjima, koja se tiču trošenja budžetskih sredstava, onda će se u javnosti stvoriti utisak da se tu nešto krije”, rekao je Berić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Berić, koji je šef Kluba odbornika SDS-a u Skupštini grada Prijedora, naglasio je da se SDS u prijedorskom parlamentu zalaže za bolji status izbjeglica, raseljenih lica i boraca.

On je istakao da bi SDS podržao program Skupštine za 2014. godinu da je skupštinska većina “imala sluha bar za jedan od 12 amandmana ovog kluba”.

“SDS će i dalje davati konstruktivne prijedloge i tražiti racionalno i svrsishodno trošenje budžetskih sredstava, a odbornike moliti da uvaže realnost ovog vremena i da se ponašaju kao izabrani predstavnici naroda, a ne samo kao predstavnici rukovodstava političkih partija”, dodao je Berić.

Na posljednjoj sjednici Skupštine grada Prijedora, održanoj 19. februara, skupštinska većina odbacila je amandmane SDS-a na Program rada Skupštine grada Prijedor za 2014. godinu, ne izjašnjavajući se o svakom od njih pojedinačno, nego u paketu
SRNA