Mnogo uzbuđenja, velike borbe i kartona je viđeno u derbi meču Prve lige Republike Srpske između Laktaša i Rudar Prijedora, koji je završen bez pobjednika 1:1 pa je domaći tim tako sačuvao drugo mjesto.

Poveo je domaćin u 14. minutu autogolom golmana Milana Trišića, koji je loše reagovao nakon šuta Nikole Turanjanina. Rudar je na ovoj utakmici bio veoma opasan iz kontranapada, a Anže Gbegbe je izjednačio u 34. minutu.

U 43. minutu “rudari” su ostali sa igračem manje na terenu zbog crvenog kartona Dragana Živanovića, koji je kao posljednji igrač oborio protivnika i zaradio crveni karton.

Međutim Laktaši nisu uspjeli da to iskoriste. Nedostajalo je kreativnosti u napadu. Na drugoj strani Rudar Prijedor je zatvorio sve prilaze svom golu i vrebao je šansu iz kontranapada. U četvrtom minutu sudijske nadoknade kapiten domaćih Boris Ostojić je dobio drugi žuti karton.

Trener Laktaša Miljan Bajić ističe da je derbi bio veoma borben i da je opravdao očekivanja.

– Remi je po mom mišljenju najrealniji ishod meča, ali moram priznati da je Rudar Prijedor bio opasniji čak i u momentima kada smo imali fudbalera više. Imali smo mi više loptu u posjedu, tražili šansu da ugrozimo rivala, ali nismo bili konkretni u završnici. Nismo uspijevali da opasnije ugrozimo rivala. Očigledno da je kod mojih igrača nakon poraza u derbiju od Radnika došlo do pražnjenja i to se osjeti na igri. Na drugoj strani Rudar je zaista bio konkretan. Imaju veoma brze igrače prema naprijed i pogodili su sa strancima . Očigledno im je trebalo vremena da se uigraju, a sada zaista djeluju dobro. Mi smo i sa igračem manje morali da pazimo da nas ne ugroze iz kontranapada – istakao je Bajić.

Glas Srpske