Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnice protiv protiv dva muškarca zbog nasilja u porodici, objavilo je danas ovo tužilaštvo.

U optužnici je navedeno da je S.B. 2020. godine u alkoholisanom stanju u porodičnoj kući u Kostajnici verbalno napao svoju suprugu u prisustvu maloljetne djece i maloljetne sestričine.

“Uputio je supruzi ozbiljne prijetnje po život, pokazivao polni organ, a sestričinu pogodio komadom hljeba. Više puta je zamahivao sjekirom u pravcu svog oca S.M. i više puta sjekirom udario u sto u dvorištu kuće, nakon čega je njegova sestra S.D. pala u nesvijest”, navedeno je u optužnici.

Po dolasku policijskih službenika, S.B. se oglušio o njihova naređenja, nastavio da udara sjekirom po stolu uz prijetnje da će ih udariti i da će napraviti veliko zlo, kao i da posjeduje bombu koju će baciti na policajce ukoliko mu priđu.

Tužilaštvo je objavilo i da je muškarac čiji su inicijali T.M. od oktobra 2019. do septembra 2022. godine u Kozarskoj Dubici u pet navrata počinio krivično djelo nasilje u porodici nad svojom suprugom, nanoseći joj pri tome tjelesne povrede.

Stavovima 1, 2 i 3 člana 190 Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana su kazne u rasponu od novčane do 10 godina zatvora za nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, a članom 306 stav 3 kazna zatvora od jedne do 10 godina za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

SRNA
Foto – ilustracija