Ulaznice za prijedorsko gradsko kino “Kozara” od sutra će biti skuplje za jednu KM i koštaće pet KM, najavljeno je iz Centra za prikazivanje filmova Prijedor.

U ovoj javnoj ustanovi naveli su da cijena ulaznice od četiri KM po projekciji nije mijenjana od 2010. godine, kada je kino “Kozara” otvoreno na sadašnjoj lokaciji.

Od sutra su na repertoaru crtani film “Avanture Buba Mare i Crnog Mačka” od 17.00 časova, ruska komedija “Sluga dva” sa Milošem Bikovićem od 19.00 časova i horor “Noćno kupanje” od 21.00 čas.

Povećane su i cijene usluga iznajmljivanja prostora gdje zakup za komercijalne programe u kinu “Kozara” košta 150 KM po času, odnosno 100 KM za svaki naredni čas, a za humanitarne programe 100 KM za prvi čas, a 50 KM za svaki naredni.

Zakup ljetne bašte za komercijalne programe je 500 KM po danu, a za humanitarne duplo manje, plus 250 KM za osnovne troškove.

Popust na važeći cjenovnik u rasponu od 10 do 20 odsto može odobriti direktor višestrukim zakupcima, kao i u slučaju više sile, elementarne nepogode, pandemije i slično, a besplatno korištenje prostora i opreme direktor može odobriti osnivaču, kao i boračkim, socijalnim i humanitarnim udruženjima, uz saglasnost Upravnog odbora.

Novi pravilnik o davanju u zakup poslovnih prostora ljetne bašte i sale kina “Kozara”, kojima upravlja ova javna ustanova, te o cijeni kino-ulaznica, donio je Upravni odbor ustanove.

SRNA
Foto – ilustracija