Svjedočenje Milana Knjeginjića

Portal prijedordanas.com u nastavcima donosi izbor izgovorenog pred Osnovnim sudom u Prijedoru tokom krivičnog postupka po optužnici Okružnog javnog tužilaštva /OJT/ Prijedor, iz oblasti privrednog kriminala, protiv načelnice Higijensko-epidemiološke službe /HES/ Doma zdravlja Prijedor Milice Otković zbog neupotrebljivosti 1.342 vakcine Sputnjik Ve i imovinske štete za Republiku Srpsku od 45.010,68 KM.

U prvostepenom postupku Milica Otković je oslobođena krivice.

Danas donosimo dijelove saslušanja svjedoka Milana Knjeginjića /elektro-serviser zaposlen u privatnoj firmi ovlaštenoj za Beko uređaje/ od 31. marta 2023. godine. Sudija je Nebojša Manojlović, okružni javni tužilac Ljubo Macanović, a branilac Milice Otković je advokat Savan Zec.

TUŽILAC: Ima li ovih zamrzivača profesionalnih?
SVJEDOK: Beko nema, to su kućanski aparati, to nije namijenjeno uopšte za profesionalnu upotrebu. Oni inače ne daju garanciju kad su firme u pitanju, tako da mi uvijek savjetujemo, inače, ima puno za veš mašine i bilo šta od toga, savjetujemo da se prijavi na nekoga, na fizičko, da kažem, lice, jer tad možemo izaći u susret da zamijenimo nešto ako treba, da se ne plaća.
/…/ TUŽILAC: Jeste ikad vidjeli profesionalni zamrzivač?
SVJEDOK: Da, da.
TUŽILAC: Kakva je razlika između ovog za domaćinstvo i profesionalnog?
SVJEDOK: Pa, kvalitetnije je rađeno, deblje su stijenke, drugačije su instalacije, uređaji.
TUŽILAC: Koji je skuplji?
SVJEDOK: Skuplji su profesionalni, daleko. Ovaj uređaj može da košta 400-500, a taj profesionalni mora koštati 3-4.000 KM, u kojem temperatura nema odstupanja.

TUŽILAC: Ovdje ste rekli: tom prilikom sam upozorio tu gospođu da je ovo uređaj za kućnu upotrebu i da ovlašteni servis ne dozvoljava upotrebu ovih uređaja u profesionalne svrhe, te da postoji mogućnost da zbog toga odbiju garanciju na navedeni uređaj.
SVJEDOK: Da, da, tako inače…
TUŽILAC: Jesu li odbili garanciju? Mislim da nisu?
SVJEDOK: Nisu oni, to je zatvoreno, jer sam ja dio već stavio.

TUŽILAC: ‘Aj’te ovako, pokušajte mi odgovoriti. Da nije elektronika otišla, a da je bio uređaj u stanju priključen i na UPS-u, vjerovatno bi funkcionisao bez nekih problema, je li tako?
BRANILAC: Prigovor. Sasvim sugestivno, potpuno.
SUDIJA: Ne može se svjedok izjašnjavati o tome, nije on vještak.
TUŽILAC: Pa, dobro, al’ on je stručno lilce?
SUDIJA: Ne može, nije on stručno lice.
TUŽILAC: Evo, ja ću postaviti pitanje, moram postaviti pitanje.
SUDIJA: Samo vi postavite pitanje, al’ ne smije biti sugestivno. Prihvata se prigovor branioca.
TUŽILAC: Dobro, ništa, evo, povući ću to pitanje.

TUŽILAC: Ovdje ste na pitanje odgovorili da on drži neku približnu temperaturu najmanje jedan dan, a sad ste maloprije…?
SVJEDOK: Zato što u tom zamrzivaču, mislim da su rekli poslije da su samo te vakcine bile. Vi kad imate proizvode, kad je unutra zaleđeno meso, kad imate, da kažem, nekakve veće količine, to samo drži sebe, jedno drugo, hladnoću, sad, tako da ja, što se tiče tečnosti i toga… Vi izvadite komad mesa i treba mu 2-3 sata da se otopi.
TUŽILAC: Kažite mi, da li je moguće da temperatura u unutrašnjosti uređaja poraste za nekoliko stepeni za period od 2 sata?
SVJEDOK: Zavisno, kažem, od temperature prostorije, mada mislim da ne bi trebalo da promijeni za sat ili dva, jer tu su stijenke, ima izolacija, znači, bukvalno bi trebalo biti 50 stepeni u prostoriji da bi on za sat-dva, da bi, može promijeniti 2-3 stepena. Jer on ako je na minus 18, na minus 20 držao temperaturu, trebalo mu je da ode u plus, da se to pokvari, malo duže.

BRANILAC: Ovo o čemu mi pričamo, ovaj kvar i taj UPS, sve dešava se 12. aprila. To znači da vi izlazite nakon 48 sati nakon kvara na lice mjesta? /…/ I onda ova pitanja oko držanja temperature, s obzirom da vi dolazite 2 dana poslije, da i to više nema nikakvu svrhu?
SVJEDOK: Ne bi trebalo, jer je već to previše vremena prošlo da…

BRANILAC: I rekli ste da po vašem nekom iskustvu to ne može nekoliko stepeni za sat vremena da se promijeni temperatura. /…/ Povodom zamrzivača gdje se čuvaju vakcine, je li vam bilo poznato da se u tim uređajima nalazi jedan drugi uređaj koji se zove dataloger koji mjeri temperaturu?
SVJEDOK: To mi je rekla gospođa kad sam davao izjavu u policiji, da su imali taj neki aparat, pa da je on… Nisam ni čuo za to do tada.
/…/ BRANILAC: /…/ Kad bih ja vama rekao, znači, ovo se dešava 12. aprila u 5 ujutro i tad je temperatura minus 20 u zamrzivaču, pa onda oko 6 ujutro minus 13. To je 7 stepeni za sat vremena. Sad vas pitam, je l’ znate vi uopšte kako to funkcioniše, jeste li vi kompetentni uopšte da dajete ta mišljenja?
SVJEDOK: To što se tiče toga, ne bi’ ulazio u to, jer, kažem, nisam, ne znam šta je unutra, vjerovatno mala materija.
BRANILAC: Možemo li se složiti da niste vi kompetentni dati odgovor na ova pitanja koja vam je tužilac postavio u vezi toga?
SVJEDOK: Može.

BRANILAC: Više puta danas i tužilac i vi ste spominjali termin profesionalni frižider, zamrzivač, nebitno, ali više puta. Je li vama poznato, bar u ovoj struci koja se tiče čuvanja vakcina i laboratorija, da taj termin profesionalni zamrzivač ne postoji?
SVJEDOK: Profesionalni uređaj psotoji, u svakom slučaju. Sad, kažem…
BRANILAC: Kad nabavljate zamrzivač za potrebe čuvanja vakcina, jeste li ikad vidjeli narudžbu, račun, garantni list na kom piše profesionalni zamrzivač?
SVJEDOK: To, da kažem, mi to tako i klasiramo, po toj cijeni, jer on je namijenjen, znači, koji ima malo odstupanje temperatura, koja je duplo veća izolacija, gdje on ne gubi, tako, samim tim, kao mašina ili nešto, profesionalna, koristi se taj izraz.
BRANILAC: A jesam li ja u pravu da je to termin koji vi proizvoljno koristite, da taj termin u struci ne postoji?
SVJEDOK: Kažem vam, ja sad tačno, da li ima za vakcinu, uglavnom znam za frižidere da postoje koji imaju temepraturu…
BRANILAC: Ne, ne, slažem se, a jeste li ikad vidjeli račun, garantni list gdje piše profesionalni frižider ili profesionalni zamrzivač?
SVJEDOK: Nisam ja to susretao.
/…/ BRANILAC: Kad bi’ ja vama sad pokazao, znači, ovaj garantni list, baš za ovaj zamrzivač Bekov o kom pričamo, pa samo da pogledate i da nam kažete piše li igdje, tu na njemu, profesionalni?
SVJEDOK: Ne, ne piše to na njima, ne piše na njihovom nalogu.
BRANILAC: A, recite mi, piše li igdje na ovoj garanciji kućanski zamrzivač?
SVJEDOK: Nisam to, kažem vam, čitao.
/…/ BRANILAC: S obzirom da je ovo garantni list za ovaj Bekov zamrzivač koji Dom zdravlja kupuje zvanično preko svog žiro računa za potrebe Doma zdravlja, gdje vi izdajete ovaj garantni list na kom to ne piše, možete li mi onda pojasniti…?
SVJEDOK: Izvinite, samo, mi smo servis, mi nemamo veze uopšte sa…
BRANILAC: Ne, ne, možete li onda pojasniti ovo sa ovog zapisnika što je sad tužilac pročitao kako vi upozoravate Smiljanić Dušanku da je to uređaj za kućnu upotrebu i da ovlašteni servis ne dozvoljava upotrebu ovih uređaja u profesionalne svrhe?
SVJEDOK: To je, znači, politika naših šefova, oni se toga drže, to nam je uvijek rečeno da se uređaji ne smiju, znači, te mašine da se ne smiju koristiti u profesionalnu upotrebu…
BRANILAC: Samo malo, politika, je l’ to ima igdje na papiru?
SVJEDOK: Ne, kažem, ja papire nisam te gledao, ja sam radnik.
BRANILAC: Piše li i na jednom računu ovaj uređaj, ovaj zamrzivač je za kućnu upotrebu, nije za profesionalnu? /…/ Jeste ikad to vidjeli u životu?
SVJEDOK: … Ali nam uvijek govore tamo iz centralnog servisa da se te garancije odbijaju gdje god je uređaj, da li u nekoj firmi ili nešto, oni nama to ne dozvoljavaju da se popravlja.
BRANILAC: Da, to je u redu. Vi kažete, politika firme, razumijem. Radite kako šef kaže i to razumijem sve, ali ja vam kažem, vi kao serviser nikad niste vidjeli nikakav na papiru pravni akt, pravilnik, uputstvo da to piše što govorite?
SVJEDOK: Da, ne piše uopšte, da, samo ovi trgovci oni njih savjetuju da to odmah predoče kupcu da se uređaj ne smije koristiti, lupam, u neke profesionalne svrhe, jer su to uređaji koji kod nas dolaze malo lošije klase i zbog toga se oni pokrivaju odmah, zbog bilo kakvog problema, da izbjegnu to.
BRANILAC: Tačno, i to se razumijemo, da je to bilo pokrivanje, ali kad trgovac proda ovaj zamrzivač Domu zdravlja, na tom računu ne piše: ovo je aparat za kućnu upotrebu, vi ga ne možete upotrebljavati, mi vam nećemo priznati garanciju, to ne piše?
SVJEDOK: Da, da, ne piše ništa, vjerovatno. Nisam ja, kažem vam, čitao, al’ to je garancija samo gdje je objašnjeno kako uopšte funkcioniše samo za servis i ostale stvari.
BRANILAC: I jesam li ja u pravu da ova fraza, a sad ste to sami objasnili, kad se pokvari neki uređaj, ova fraza – odbijamo garanciju jer je korišten van kuće, da je to ustvari samo bila tehnika izbjegavanja garancije?
SVJEDOK: Mi radimo, kažem vam, samo kako oni kažu. Oni nama ne dozvoljavaju, to sad uopšte nisam pročitao papir da negdje ima da piše da to ne može biti ovamo ili tamo i, kažem, oni uvijek svojim prodavačima savjetuju, kad se kupuje, da on objasni stranci da se ne može koristiti nigdje, da oni neće odgovarati za to.
BRANILAC: A je l’ vi to znate, je l’ se ikad desilo u praksi da prodavač to zaista kaže kupcu?
SVJEDOK: Pa, u Beko šopu sad u zadnje vrijeme jesam, pošto su oni direktno njihova trgovina.
BRANILAC: Pa, da, recimo, ovaj, je l’ vi znate kad je ovo kupljeno 2021. godine, Dom zdravlja, znači, kupio, što se kaže, došla delegacija u Beko trgovinu u Prijedoru, kupila ovo, dobila račun. Je li njima rečeno – ovo vi ne možete kupiti, ovo vi ne možete upotrebljavati u bolnici i mi vam nećemo priznati garanciju, ako se pokvari?
SVJEDOK: Tu ja nisam bio, niti znam.
BRANILAC: Ovo što stoji ovdje na ovom zapisniku, da je ovo nešto proizvoljno, paušalno, ovo što ste vi rekli da je to uređaj za kućnu upotrebu i da servis ne dozvoljava profesionalnu upotrebu?
SVJEDOK: To je sve kako oni nama nalažu da radimo, mi to tako prenosimo i to je to.
BRANILAC: Rek’o šef i to je to?
SVJEDOK: Tako radimo, po tome, jer nije naše, mislim mi smo firma privatna, koja radi za ovlaštene te.

BRANILAC: Samo još nešto. Maloprije ste rekli da ste davali izjavu u policiji sat i po, dva. Baš me to interesuje, pošto je ovo prilično kratka izjava, na jednoj stranici, šta ste radili dva sata sa njima?
SVJEDOK: Sjedio i čekao, dok su izašli, ‘vamo, tamo, odoše gore, odoše dole, tako da gubim vrijeme.
BRANILAC: Jesu li vam postavljali neka pitanja?
SVJEDOK: Pa, o tome smo pričali, pa onda u međuvremenu izađu, vrate se i tako. Bilo je pitanja oko ovog uređaja, sve ovo što pričamo.

BRANILAC: Dobro, da razjasnimo samo ovo. Tužilac vam je postavljao pitanje u vezi UPS-a. Vi sa UPS-om nemate ništa?
SVJEDOK: Ne, ne, mi izlazimo na uređaj, mi te okolo uređaje, da li je ovo ili ono, to je…
BRANILAC: Da, da, baš, ali UPS nisu u segmentu vaših popravki i vašeg posla?
SVJEDOK: Ne, ne, nisam nikad to…
BRANILAC: Dobro, hvala, nemam više pitanja.

/nastaviće se/

Katarina Panić – prijedordanas.com

EKSKLUZIVNO – Serijal tekstova: Iz sudnice o slučaju 1.342 vakcine prijedorskog Doma zdravlja

Prvi dio – Uvodna riječ odbrane

Drugi dio – Svjedočenje Dijane Đerić

Treći dio – Svjedočenje Sandre Kusonjić

Četvrti dio – Svjedočenje Dušanke Smiljanić – 1. dio

Peti dio – Svjedočenje Dušanke Smiljanić – 2. dio

Šesti dio – Svjedočenje Aleksandra Škorića

Sedmi dio – Svjedočenje Milana Knjeginjića

Osmi dio – Svjedočenje Aleksandre Bašić

Deveti dio – Svjedočenje Dalibora Lajića

Deseti dio – Svjedočenje Draška Brezičanina

Jedanaesti dio – Svjedočenje Milenka Jokića

Dvanaesti dio – Svjedočenje Miroslava Senića

Trinaesti dio – Svjedočenje Željka Trninića

Četrnaesti dio – Svjedočenje Biljane Stjepanović