Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su u okviru aktivnosti obilježavanja krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske organizovali Dan otvorenih vrata za učenike osnovnih škola „Dositej Obradović“ i „Branko Ćopić“ i djecu iz vrtića „Radost“ iz Prijedora.

U prostorijama Policijske uprave policijski službenici su prezentovali materijalno-tehnička sredstva koja se svakodnevno koriste pri izvršavanju policijskih poslova, a naši najmlađi gosti su imali priliku da razgledaju opremu i službena vozila i da u interakciji sa policijskim službenicima saznaju koja su to policijska ovlaštenja i na koji način policija postupa u pojedinim situacijama.

Dan otvorenih vrata organizovan je danas i u prostorijama Policijske stanice Kostajnica, a u okviru obilježavanja krsne slave prethodnih dana najmlađi sugrađani su imali priliku da posjete i druge policijske stanice na području prijedorske regije. Ovo je način da se djeci približi policijska profesija i da se gradi međusobno povjerenje.

PU Prijedor