Pogotkom Aleksandra Ignjatovića u 5. minuti sudijske nadoknade, fudbaleri Rudar-Prijedora savladali su Famos iz Istočne Ilidže sa minimalnih 1:0 u okviru 13. kola Prve lige RS.

Iako ima još dosta da se igra do kraja šampionata, možemo slobodno reći da je defanzivac domaćih svojim golom ostavio Prijedorčane u borbi za titulu šampiona.

Ujedno, bio je ovo i prvi trijumf novog trenera Vuleta Trivunovića nakon poraza od Laktaša i remija sa BSK-om u prvenstvu te poraza na penale u Kupu RS od Sutjeske iz Foče.

Domaći su od početka meča tražili pogodak a najagilniji je bio Nikola Komazec.

Kao da je iskusni napadač želio da pokaže treneru da je u prethodnim mečevima neopravdano više vremena proveo na klupi nego što je bio na terenu, naročito ako se zna da je najefikasniji u redovima Prijedorčana.

Ekipa iz Istočne Ilidže se dobro branila i iz kontranapada te nakon prekida pokušavala ugroziti gol Trninića ali mladi čuvar mreže je bio siguran.

Iako je Rudar-Prijedor imao više od igre u prvom poluvremenu mreže su mirovale.

Napadali su domaći i u nastavku, trener Trivunović je pokušao izmjenama doći do gola.

Odlične šanse imali su Komazec i “rezervista” Rosić ali je golman Rončević sjajno branio i bio najistaknutiji pojedinac gostiju.

Ipak ni on nije mogao ništa u petoj minuti sudijske nadoknade kada je iskusni štoper Ignjatović u šesnaestercu Famosa natrčao na jednu odbijenu loptu i smjestio je u mrežu za veliku radost domaćih igrača i navijača.

Treba reći da je u finišu susreta igru zbog povrede napustio Nemanja Pekija.

Jedan gostujući igrač je nakon duela svom težinom pao na njegovu nogu pa kapiten Prijedorčana nije mogao ni da se pridigne pa je zamijenjen.

Prema prvim procjenama ipak nije riječ o težoj povredi.

Rudar-Prijedor: Famos 1:0 (0:0)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 300
Sudija: Mario Jelić (Banjaluka)
Strijelac: Ignjatović u 90+5. minuti
Žuti kartoni: Komazec (Rudar-Prijedor), Abrego, Marković, Blažić, Kuljanin (Famos)

Rudar-Prijedor
Trninić, Ignjatović, Pekija (Bilbija), Kovačević, Komazec, Demonjić, Petrović (Rosić), Marić (Daničić), Raković, Amoa, Smajić (Milaković)

Famos
Rončević, Abrego, Stjepanović (Drakul), Hrkalo (Tiro), Perović, Danilović, Tešanović, Lazić, Pirt (Kuljanin), Marković, Blažić

Tekst i foto – www.prijedordanas.com