Na terenima Tenis kluba “Dr Mladen Stojanović” otvoren je 7. Bijeli turnir pod sloganom “Svi u bijelom kao nekad”.

Ovu jedinstvenu revijalnu sportsku manifestaciju u slavu bijelog sporta otvorio je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor koji je učesnicima poželio prijatan boravak u gradu te istakao da broj učesnika turnira, a posebno gostiju iz regije govori o prepoznatljivosti turnira.

“To dovoljno govori i o teniskom klubu, o ljudima koji vode klub da su cijenjeni kao i ovaj turnir po kojem smo prepoznati”, rekao je Javor.

On je pohvalio rukovodostvo TK “Dr Mladen Stojanović” kao ljude koji čine sve što mogu, da ovaj sport opstane u gradu i da ga unaprijede kao i da je značajna saradnja sa Gradskom upravom.

“Mi smo podržali organizaciju ovog turnira, potom Fjučers turnira koji se održava u maju u okviru Dana grada, kao i besplatnu školu tenisa prvi put ove godine, koja je trajala dva mjeseca u okviru Prijedorskog ljeta i želimo da nastavimo tu tradiciju i predvidimo dodatna finansijska sredstva da bi opstala”, istakao je Javor.

On je dodao da je Grad izdvojio sredstva za rekonstrukciju tribina na teniskom terenu kluba.

Predsjednik TK “Dr Mladen Stojanović” Goran Nović izjavio je novinarima da je bijeli turnir osmišljen kao nastojanje da se obilježi preko stotinu godina dolaska tenisa u Prijedor, podsjetivši da je klub prošle godine obilježio 90 godina postojanja.

“Imamo tradicionalne prijatelje, ljude koji iz godine u godinu dolaze, taj krug se širi, što nam je jako važno, očekujemo između 60 i 70 učesnika iz Austrije, Hrvatske, Srbije i BiH, prijatelje iz klubova koje mi posjećujemo i sa kojima proslavljamo zajedničke datume”, rekao je Nović.

Specifičnost turnira je da se održava u bijeloj opremi i sa drvenim reketima, onako kako se nekada igrao tenis. Pored pehara najboljima, mada rezultat nije u prvom planu, na kraju turnira biće dodijeljene i nagrade za najbolje obučene tenisere i teniserke u bijelom.

Pokrovitelj turnira je grad Prijedor, a turnir podržava i veći broj sponzora.

prijedorgrad.org