Kako je objavljeno na sajtu Auto-moto saveza Republike Srpske, zbog radova na sanaciji kolovoza, danas i sutra, 09. i 10. septembra, na magistralnom putu MII-501 Prijedor 1-Prijedor 2 (kružni tok), doći će do potpune obustave saobraćaja u vremenu od 08 do 16 časova.

U praksi to znači da je obustavljen saobraćaj na kružnom toku “kod Jugobanke”, ispod podvožnjaka od jednog do drugog kružnog toka, u Vidovdanskoj ulici od katoličke crkve do kružnog toka, u ulici Petra Petrovića Njegoša od raskrsnice sa ulicom Vuka Karadžića pa do kružnog toka, u ulici Akademika Jovana Raškovića od raskrsnice sa ulicom Miloša Obrenovića pa do kružnog toka (smjer od glavne pošte do kružnog toka).

Obustava je ovog subotnjeg prijedpodneva dovela do svojevrsnog saobraćajnog kolapsa na pojedinim mjestima.

Pojačana je frekvencije saobraćaja preko nadvožnjaka u naselju Pećani, kod malog podvožnjaka (izlaz iz naselja Donja Puharska na magistralni put), kroz ulice Vojvode Putnika, Muharema Suljanovića, Kralja Aleksandra i još neke druge u širem centru grada, kao i na pružnim prelazima kod Silosa(Orlovača) i na “Trinestoj” (naselje Raškovac).

Iako je obustava (zabrana saobraćaja) označena signalizacijom, to ne smeta pojedinim vozačima da istu krše i pokušavaju proći svojim automobilima tamo gdje nije moguće.

Radove na kružnom toku “kod Jugobanke” izvodi preduzeće “Prijedorputevi”.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com</a