U subotu je u Zenici održano Prvenstvo BiH za djecu.

U konkurenciji 789 sportista i 863 prijave iz 115 klubova Karate saveza Bosne i Hercegovine, članovi Karate kluba “Šodan” iz Prijedora postigli su sjajne rezultate.

Ukupno su osvojene tri medalje od kojih je jedna srebrna i dvije bronzane.

-Najbolji rezultat je ostvario Andrej Škorić koji je osvojio srebrnu medalju. Na osnovu osvojenog 1. mjesta na izbornom takmičenju i ove srebrne medalje, on je obezbjedio mjesto u karate reprezentaciji BiH za odlazak na Balkansko prvenstvo koje će se održati u Istanbulu krajem maja mjeseca tekuće godine. Bronzane medalje su osvojili Milica Bursać i Stefan Topić. Njegoš Bujić je izgubio meč za osvajanje bronzane medalje. Iako je poražen, on još uvijek konkuriše za mjesto u reprezentaciji. Milica i Stefan takođe mogu obezbjediti mjesto u reprezentaciji BiH jer su imali dobre rezultate na izbornom takmičenju, koje se održalo u Sarajevu početkom aprila – rekao je Rajko Vučićević, prvi čovjek “Šodana”.

On se posebno zahvalio preduzeću “Lim profi” iz Prijedora i direktoru Sejfi Šiljkoviću koji su finansijski pomogli odlazak sportista “šodana” na Prvenstvo BiH za djecu.

Priredio – www.prijedordanas.com
Foto – KK “Šodan” Prijedor