rudar prijedor-pres prije podrinjaFudbalere Rudar-Prijedora u 18.kolu prvenstva Prve lige Republike Srpske očekuje gostovanje u Janji ekipi Podrinja.

Svjesni su „rudari sa Sane“ da, i da u prošlom meču u borbi za bodove i nisu poraženi od Tekstilca iz Dervente u Ljubiji, pobjeda bi se, ukoliko žele titulu šampiona, nametala kao imperativ, ali je sada još prisutnija mobilnost u njihovim redovima, kao da sa takvim ambicijama moraju do kraja „izgarati“ u Semberiji.

-Sami smo sebe doveli u ovu situaciju i očekuje nas teška utakmica. Bez obzira na prethodna dva prvenstvena poraza, moramo da gledamo sebe i pobjedom u Janji stvari bi došle ne svoje mjesto. „Držimo“ sve u svojim rukama, idemo sa željom da napravimo pozitivan rezultat, a vjerujem da ono što je iza nas ne bi trebalo da utiče na moje igrače, jer je veliki broj njih sa iskustvom nastupa u prvoligaškoj konkurenciji Srpske i Premijer ligi BiH. Odlično smo radili proteklih dana i želimo da se protiv Podrinja ljubiteljima fudbala predstavimo u lijepom svjetlu – naglašava šef stručnog štaba Prijedorčana Zoran Bujić.

Strateg zeleno-crnih neće moći da računa na sve raspoložive snage. Siniša Saničanin nije protiv Dervenćana izdržao susret do kraja, jer je obnovio povredu, a „zadnja“ loža muči Filipa Arežinu, koji je uz to i pod „virozom“. Njih dvojica sigurno neće moći da pomognu svojim klupskim drugovima, dok se očekuje da će Nemanja Pekija, koji se požalio na povredu, ipak putovati i konkurisati za poziciju štopera.

-U sjećanju nam je i jesenji susret u Omarskoj, kada smo u odgađanoj utakmici za dan, zbog teškog terena, slavili sa minimalnih 1:0 golom iz penala. Sigurno je da protivnik ima ozbiljnu ekipu sa dosta dobrih pojedinaca i zaslužuju pun respekt. Potrebni su i njima bodovi, kao i nama, ali uvjeren sam da imamo tim za velike ciljeve. Uspjećemo da se „izdignemo“ iznad svega, kvalitet je na našoj strani i očekujem da neće biti problema da ga, uz maksimalno zalaganje, potvrdimo i dođemo do pobjede – rekao je jedan od najboljih igrača Prijedorčana, „vezista“ Dejan Kojić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com