bilijar prijedor open 2015-kraj (1)Zoran Svilar iz Srbije, prvak susjedne države, pobjednik je prvog Otvorenog prvenstva grada Prijedora u bilijaru, “Prijedor Open 2015”, koje je proteklog vikenda održano u Bilijar klubu “Manila” u našem gradu.

On je u finalu rezultatom 8:5 savladao Mađara Šandora Tota, nekadašnjeg prvaka Evrope.

Treće mjesto su zauzeli Slaven Kozarić iz Bilijar kluba „Mercur“ Sarajevo i Sanjin Pehlivanović iz Bilijar kluba “Predator” Sarajevo, inače najmlađi juniorski prvak Evrope ikada.

Glavni sudija ovog turnira bio je „internacionalac“ Vanja Hodžić (EPBF) iz Sarajeva.

Inače, igrala se popularna “desetka”, a boje domaćina branila su devetorica Prijedorčana.

bilijar prijedor open 2015-kraj (2)-Možemo slobodno reći da je Prijedor Prethodnih dana bio Bilijar centar regije jer smo okupili zaista kvalitetne igrače iz nekoliko zemalja. Prijedor Open 2015 je ispunio sva očekivanja, kako nas kao organizatora i domaćina, tako i naših gostiju – rekao je Dražen Vrhovac, prvi čovjek Organizacionog odbora takmičenja i Sportskog bilijar kluba “Prijedor”.

On je dodao da su bilijar igrači iz Prijedora, ali i iz Banjaluke, Cazina, Sanskog Mosta, Novog Grada, Brčkog i drugih gradova u okruženju, tokom sedmice uoči turnira bili redovni gosti našeg grada gdje je sa njima radio i igrao Šandor Tot.

Na kraju treba istaći da su tokom turnira u Prijedoru boravili i predstavnici Bilijar saveza BiH koji su posjetili samo takmičenje ali i obanili završne razgovore o uključivanju Sportskog bilijar kluba „Prijedor“ u ligu koja se igra na državnom nivou.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

bilijar prijedor open 2015-kraj (3) bilijar prijedor open 2015-kraj (4) bilijar prijedor open 2015-kraj (5) bilijar prijedor open 2015-kraj (6) bilijar prijedor open 2015-kraj (7) bilijar prijedor open 2015-kraj (8) bilijar prijedor open 2015-kraj (9)