Završena je izgradnja trotoara oko Osnovne škole „Petar Kočić“ i vrtića „Đurđevak“ na Urijama.

U novoj školskoj godini koja počinje za sedam dana najmlađi će imati bolji i bezbjedniji prilaz ovim obrazovnim ustanovama. Vrijednost radova je oko 74.000 KM.

Direktor Osnovne škole „Petar Kočić“ Gorana Bosančić kaže da je značaj izgradnje trotoara, radi sigurnosti djece prepoznala aktulena lokalna vlast.

-Na naše zajedničko zadovoljstvo trotoar je urađen brzo i kvalitetno. Visoki su trotoari i to nam je drago zbog nemogućnosti parkiranja ljudi na trotoar jer veoma je važno da oni ostanu slobodni i da pri prilasku s jedne strane vrtiću, a s druge školi djeca mogu slobodno hodati čak i potrčati po tom trotoaru do ulaska u školsko dvorište – kaže Bosančić.

Zadovoljni su i u preduzeću „Prijedorputevi“.

Direktor ovog preduzeća Radenko Crnogorac kaže da su izgradnjom trotoara oko škole i vrtića na Urijama završili kompletan ugovor koji su prošle godine potpisali sa Gradskom upravom.

-Dužina trotoara je 560 metara, širina je dva metra i to je specifičan projekat jer je nakon dugog niza godina urađen trotoar oko osnovne škole koja je najveća na teritoriji grada Prijedora. Sa tim su završeni i radovi koje je naše preduzeće potpisalo u ugovoru sa Gradom Prijedorom, odnosno okvirni sporazum na iznos od tri miliona KM gdje smo kroz četiri pojedinačna ugovora realizovali 71 lokaciju, put igralište ili trotoar-objasnio je Crnogorac.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor rekao je da je zahvaljujući saradnji lokalne i republičke vlasti u izgradnju ovog trotoara utrošeno oko 74.000 maraka.

Podsjetio je da je ovo jedan od problem na koje su mještani Urija ukazivali više od decenije.

-Mještani su se u više navrata obraćali prethodnoj Gradskoj upravi međutim nije bilo sluha. S obzirom da ovu ustanovu pohađa oko 1.200 učenika, frekvencija đaka je ovdje svakodnevno velika, bezbjednost djece nam je najvažnija i iz tog razloga mi smo odredili da nam ovo bude jedan do prioriteta-rekao je Javor.

kozarski.com