Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” iduće sedmice će nizom aktivnosti obilježiti 24. maj, Dan biblioteke, najavljeno je iz ove javne ustanove.

Za ponedjeljak, 23. maj, za 11.00 časova u Gradskoj čitaonici najavljeni su promocija restaurisane knjige “Sebastijan Rok” Oktava Mirboa, rariteta iz 1917. godine, te dodjela nagrada za najvrednije čitaoce Biblioteke i posjetioce Gradske čitaonice.

U Pozorištu Prijedor će dan kasnije od 19.00 časova biti promovisan novi roman Jelene Bačić Alimpić “Kletva”.

Učestvovaće autor romana i učenici Srednje i osnovne muzičke škole “Savo Balaban” Prijedor, a u pratećem programu biće priređena izložba izdavačke djelatnosti i hronologije razvoja Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” Prijedor u holu pozorišta.

Toga dana je i besplatno učlanjenje.

Za srijedu, 25. maja, u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” zakazana je promocija knjige dječije poezije “Četiri drugara” Stojana Šašića iz Prijedora od 13.00 časova, a za 19.00 časova u Pozorištu Prijedor Majski susreti, književna manifestacija posvećena promociji mladih autora.

Učestvovaće 16 stvaralaca iz Novog Grada, Prijedora i Banjaluke, a u pratećem programu muška pjevačka grupa Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor.

SRNA