gradski stadion mart 2015Nadali su se ljubitelji fudbala u Prijedoru, posebno oni najodaniji Rudar-Prijedoru, da će nastavak prvenstva Prve lige Republike Srpske dočekati bodreći svoje ljubimce sa tribina Gradskog stadiona, međutim, to se nije dogodilo.

„Rudari sa Sane“ su prvog rivala, Mladost iz Gacka, dočekali u Ljubiji, doduše, to izabranicima trenera Zorana Bujića nije smetalo da trijumfuju sa 3:1, a u živopisnom mjestu desetak kilometara udaljenom od Prijedora ugostiće u subotu i ekipu Napretka iz Donjeg Šepka.

-Problem u realizaciji projekta postavljanja nove trave predstavljala je činjenica da su od oktobra meseca, kada su počeli radovi, uslijedile vremenske neprilike. Radovi su se prekidali, a zaista ne možemo kriviti firme zbog toga, nego isključivo loše vrijeme. Sada imamo rok do 15. aprila, nadležne komisije Fubalskog saveza Republike Srpske, koja treba da da zeleno svjetlo za odigravanje prvenstvenih mečeva i vjerujemo da će do tada teren na Gradskom stadionu biti spreman, te da ćemo svoje utakmice igrati u Prijedoru – rekao je sekretar Rudar-Prijedora Zijad Čanić.

Podsjetimo, Gradski stadion u Prijedoru od početka sezone bio je na „renoviranju“. Prvo se skidala trava sa glavnog terena i prebacila na pomoćni, urađen je novi sistem navodnjavanja, a tokom jesenjeg dijela Rudar-Prijedor je svoje zvanične utakmice igrao prvo u Omarskoj, a potom i u Ljubiji. Podloga u Ljubiji je sigurno među boljima u Republici Srpskoj, pa se na njoj i treniralo, kao i na terenima „Suvi Prijedor“, „Tukovi“, treniralo se i u obližnjim Koprivni i Oštroj Luci, čijem klubu, Podgrmeču, zeleno-crni izražavaju zahvalnost.

N.Đerić/A.Drakulić