Prijedorčanka Biljana Pavlović osvojila je večeras Nagradu za najboljeg inovativnog vaspitno obrazovnog radnika među vaspitačima u predškolskom vaspitanju i obrazovanju u Bosni i Hercegovini koju več šest godina dodjeljuje Udruženje građana Centar za obrazovne inicijative “Korak po korak” (Step by Step) iz Sarajeva.

Ona je kandidovala svoju inovativnu praksu pod nazivom “Kocku baci – zagonetku kaži”.

Pavlovićeva je proglašena najboljom među devet nominovanih inovativnih praksi, odnosno 20 nominovanih vaspitača iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Vaspitačica iz Prijedora Biljana Pavlović nominovana za nagradu za inovativne nastavnike

U obraćanju pristunima ona je istakla da cijeli dan slavi jer je na današnji dan dobila mlađu sestru koja je “krivac” zašto je danas vaspitno obrazovni radnik.

Dodala je da sestru spominje u svojim zagonetnim pričama i u igri koju je predstavila te joj se zahvalila na tome.

-Dolazim iz Prijedora ali ovdje sam u ime svih ovih čarobnjaka i čarobnica kako je rečeno na početku ove manifestacije. Želim svim vaspitno obrazovnim radnicima da zaista sa ljubavlju rade svoj posao. Ove ruke vaspitača su ruke koje svašta znaju da urade, koje šiju, koje sijeku, koje lijepe, koje grade, to su svestrane ruke koje ohrabruju, ruke koje djecu miluju, sve su to vaspitačeve ruke – rekla je Pavlovićeva.

Ona je naglasila da je posao ostalih u vaspitno obrazovnom procesu da ohrabruju.

-Kako mi moramo ohrabrivati dijete, podsticati ga na nove izazove, tako i ostali moraju podsticati i hrabriti vaspitače i vaspitno obrazovne radnike. Upravo to radi “Step by step”. Ovo Udruženje poštuje prvo dijete pa onda vaspitno obrazovnog radnika i obrazovanje diže na jedan veći nivo – istakla je nagrađena vaspitačica.

Biljana Pavlović se na kraju zahvalila Udruženju građana Centar za obrazovne inicijative “Korak po korak” i čestitala svim nominovanima, dodavši da su i oni takođe pobjednici.

Ona je već 12 godina zaposlena u Dječijem vrtiću “Radost” Prijedor i član je Zajednice inovativnih nastavnika.

Jedna je od omiljenih vaspitačica u Prijedoru, naročito među djecom.

Kategorije u kojima se nagrada dodjeljuje su vaspitači/ce u predškolskom vaspitanju i obrazovanju, učitelji/ce u razrednoj nastavi, predmetni nastavnici/ce u osnovnim školama, predmetni nastavnici/ce u srednjim školama i stručni saradnici/ce na svim nivoima vaspitanja i obrazovanja.

Pobjednici/e u svih pet kategorija dobijaju plaketu Najinovativniji nastavnik/ca za 2021. godinu u svojoj kategoriji i novčanu nagradu u iznosu od 1.000 KM. Kao i ranijih godina, svi nominovani nastavnici i nastavnice dobijaju specijalne plakete, priznanja i prigodnu nagradu. Ove godine žiri se sastoji od pet članova/ica i to: prošlogodišnjih pobjednika/ca u svim kategorijama, jedne osobe ispred Centra za obrazovne inicijative “Step by Step” i tri univerzitetska profesora/ice sa javnih univerziteta u BiH.

Tekst – www.prijedordanas.com
Foto – Korak po korak/Facebook