Policijska uprava Prijedor je u periodu od 24. do 26. juna 2021. godine realizovala regionalnu akciju pojačane kontrole vozača motocikla, lakih motocikla, mopeda i bicikla, u cilju podizanja stepena bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Tokom akcije kontrolisano je ukupno 113 vozača motocikla, lakih motocikla, mopeda i bicikla, od kojih je po akcentu akcije sankcionisano 69, zbog počinjenih 78 prekršaja. Čak 46 vozača dvotočkaša prilikom učestvovanja u saobraćaju nije koristilo zaštitnu kacigu. Iz saobraćaja su isključena 3 motocikla i 7 mopeda, od čega 2 zbog neregistovanog motocikla/mopeda ili isteka registracije.

Od ukupno 13 vozača isključenih iz saobraćaja po osnovu akcije, 2 vozača su sankcionisana zbog upravljanja motociklom, lakim motociklom ili mopedom pod dejstvom alkohola, 4 zbog upravljanja motociklom i lakim motociklom bez položene kategorije „A“ i podkategorije „A1“ i 5 vozača mopeda zbog neposjedovanja potvrde o poznavanju saobraćajnih propisa o bezbjednosti saobraćaja.

U navedenom periodu policijski službenici Policijske uprave Prijedor sankcionisali su još 52 učesnika u saobraćaju zbog počinjenih 52 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, koji nisu bili predmet akcije.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače motocikala, lakih motocikla i mopeda da prilikom učestvovanja u saobraćaju nose zaštitnu opremu, a sve u cilju svoje bezbjednosti i bezbjednosti drugih učesnika.

PU Prijedor
Foto – ilustracija